Terorista Al Kaide poginuo prilikom postavljanja bombe!

Džihadisti su proterani iz većine gradova u provinciji Ebjan prošle godine u junu u ofanzivi vojske i provladinih paravojnih formacija, ali jemenske snage se još bore sa njima na jugu i istoku zemlje, pomoću napada američkih bespilotnih letelica

  • 3

Jedan pripadnik terorističke organizacije Al Kaida poginuo je danas kada je eksplodirala bomba koju je pokušavao da postavi na glavnoj pijaci u gradu Loder, na jugu Jemena, izjavio je jedan bezbednosni zvaničnik za AFP.

Očevici su kazali da se njegovo telo raspalo u eksploziji.

U tom gradu početkom ove nedelje bombaš-samoubica, za koga se veruje da je pripadnik Al Kaide, usmrtio je 12 pripadnika provladine paravojne formacije.

Predsednik Jemena Abdrabuh Mansur Hadi nije prihvatio ponudu sveštenika i plemenskih poglavara da posreduju u sklapanju primirja između vlade i Al Kaide i insistira na tome da ekstremisti moraju položiti oružje.

Džihadisti su proterani iz većine gradova u provinciji Ebjan, uključujući Loder, prošle godine u junu u ofanzivi vojske i provladinih paravojnih formacija, ali jemenske snage se još bore sa njima na jugu i istoku zemlje, pomoću napada američkih bespilotnih letelica.

Ekstremisti su iskoristili pobunu 2011. godine, u kojoj je s vlasti zbačen dugogodišnji predsednik Ali Abdulah Saleh i zauzeli velike delove teritorije na jugu zemlje, uključujući najveći deo provincije Ebjan, koje su bile pod njihovom kontrolom godinu dana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA