Preminula Milica Lučić Čavić

Poznata novinarka preminula je posle kratke bolesti. Od 1967. do 1993. godine radila je u Televiziji Beograd, a nakon dolaska Slobodana Miloševića na vlast, dobila je otkaz i bila na "spisku za odstrel" Vojislava Šešelja. Dobitnica je ugledne nagrade "Vitez poziva" za 2012.

  • 0

U Beogradu je posle kratke bolesti preminula poznata novinarka Milica Lučić Čavić, saopštio je Radio slobodna Evropa (RSE).

Od 1967. do 1993. godine radila je u Televiziji Beograd. Bila je prepoznatljiva po svojim britkim ekonomskim komentarima, kao voditeljka "Dnevnika", "Beogradske hronike", kontakt emisije "Porota".

Nakon dolaska Slobodana Miloševića na vlast, poslata je početkom devedesetih na prinudni odmor, a zatim i dobila otkaz 1993. godine zajedno sa grupom novinara, inženjera, tehničara koji su odbili da budu deo Miloševićeve ratne propagandne mašinerije.

Bila je na spisku Vojislava Šešelja među 20 "izdajnika i loših Srba" u Radio-televiziji Beograd, spisku za odstrel koji je pročitan u udarnom terminu u 19 sati i 30 minuta.

Jedan je od osnivača Nezavisnog sidnikata RTB, Fonda solidarnosti, Nezavisnog udruženja novinara Srbije. Od 1994-1995 bila je predsednica Centra za antiratnu akciju, od 2000. do 2002. je bila na čelu Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

U Radio slobodnoj Evropi radila je od 1994. godine do 2011. Jedno vreme i kao šefica beogradskog biroa.

Ostaće zapamćeni njeni intervjui koji su objavljivani u nedeljnom terminu RSE.

Dobitnica je ugledne nagrade "Vitez poziva" za 2012. godinu.

Bolest ju je sprečila da prisustvuje uručivanju nagrade 26. februara ove godine.

Vreme kremacije biće naknadno objavljeno.

(Telegraf.rs / Radio Slobodna Evropa)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA