JORDAN: Uhapšen zet Bin Ladena

Portparola i zeta ubijenog vođe Al Kaide Osame Bin Ladena uhvatili su američki obaveštajci, objavio je član američkog kongresa Piter King

  • 1

Portparola i zeta ubijenog vođe Al Kaide Osame Bin Ladena uhvatili su američki obaveštajci, objavio je član američkog kongresa Piter King.

On je naveo da su obaveštajna služba CIA i federalna istražna agencija FBI uhvatili Sulejmana Abu Geita u Jordanu prošle nedelje.

King je rekao da je Geit učestvovao u napadu Al Kaide na SAD 11. septembra 2001. godine, kada su srušene kule bliznakinje Svetskog trgovinskog centra.

- Defintivno, jednog po jednog, hvatamo najznačajnije članove Al Kaide, rekao je republikanac King, i dodao da za ova hvatanja pripisuje zasluge administraciji predsednika Baraka Obame.

Turski list "Hurijet" preneo je da je Geit bio u prolasku kroz Jordan na putu za Kuvajt, pošto je izašao iz Turske.

List piše da je Geit bio u pritvoru pre više od mesec dana u luksuznom hotelu u Ankari, ali da su turski zvaničnici odlučili da nije počinio zločin u Turskoj i pustili ga.

Turski zvaničnici odbili su da komentarišu deportaciju ili hapšenje Geita, dok su bezbednosni zvaničnici u Jordanu rekli da nemaju podatke o hapšenju.

(Telegraf.rs / Izvori: Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA