INDUSTRIJA SMRTI: Posle ovog snimka nikada više nećete jesti meso! (VIDEO)

Način na koji meso dolazi na naše trpeze mnoge će naterati na povraćanje, a većina će se, nadamo se, zapitati da li je moralno konzumirati hranu koja je nastala bez poštovanja života

  • 70

Okrutno, svirepo da svirepije ne može biti! Način na koji meso dolazi na naše trpeze mnoge će naterati na povraćanje, a većina će se (nadamo se) zapitati da li je moralno konzumirati hranu koja je nastala bez ikakvog poštovanja života kao takvog.

Ljubitelji filma će se možda setiti jedne zanimljive i prikladne scene iz filma "Dersu Uzala", koji je Akira Kurosava snimio zajedno sa tada sovjetskim Mosfilmom. Naime, glavni lik, po kome ovo remek-delo sedme umetnosti i nosi ime, u jednom trenutku ubija životinju, kleči pred njom, izvinjava joj se i zahvaljuje joj što je dala svoj život za njegov.

U ovom šokantnom i otrežnjujućem video-snimku sve je suprotno tome. Nema ni traga od zahvalnosti i izvinjenja prema bićima koja su pala na oltaru naše ljudske obesti.

Kokoške i pilići tretiraju se kao da su deo nežive prirode, kao da u njima nema života, a telad i svinje kao da postoje samo da bi utalili našu glad. Bez ikakvog poštovanja ponižavamo postojanje kao takvo.

Životinje ne postoje zbog nas, već samo zbog sebe. Ako već ubijate životinju da biste se najeli, ne činite to kao da su oruđa koja se kreću.

Sećate li se bika koji je zaplakao na putu za klanicu? Sve životinje imaju dušu. Usudićemo se da vas pitamo - da li zaista mislite da je iz objektivne perspektive prirode i univerzuma vaš život vredniji od života praseta, i ako ste tog stanovišta, čime ga potkrepljujete?

Pogledajte video:

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    9. mart 2013 | 14:29

    Ovo jeste svirepo, ali da li se neko u svetu uzrujao zbog "moguceg postojanja" "zute kuce" na Kossovu, gde su se sa ljudima desavale slicne scene??? Zasto onda ocekujemo da ce ovo ikoga pogoditi??? Svet je postao jako ruzno mesto za zivot...

  • adrijana

    9. mart 2013 | 13:07

    gledala sam par ovakvih snimaka, uzasno je, preplakala sam svaki. kako je tuzno :-(

  • svele

    9. mart 2013 | 14:59

    pitam se jel ovaj sto je napisao clanak jede meso? ako jede onda ne razumem kako moze ovako da napise? i sta je ovde strasno? naravno da se kolju i tako tretiraju... surovo jeste al tako je... a u klipu inace nista strasno nema, bar po meni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA