BIN LADENOV ZET: Nisam kriv za ubijanje

Američki funkcioneri kažu da će ovaj pretres biti prvi korak u mogućno dugom procesu, u kojem bi, ako bude proglašen krivim, Abu Gait mogao da bude osuđen na doživotni zatvor

  • 0

Zet Osame bin Ladena i bivši portparol Al Kaide Sulaiman Abu Gait pred sudom se izjasnio da nije kriv za optužbe da je učestvovao u zaveri za ubijanje američkih građana.

Američki funkcioneri kažu da će ovaj pretres biti prvi korak u mogućno dugom procesu, u kom bi, ako bude proglašen krivim, Abu Gait mogao da bude osuđen na doživotni zatvor.

Abu Gait je najbliži rođak Osame bin Ladena, glavnog planera terorističkih napada na Njujork i Vašington izvršenih 11. septembra 2001. godine, kome će biti suđeno u Sjedinjenim Državama. U to vreme, Abu Gait je hvalio te napade u video-snimcima i na internet sajtovima, i upozoravao da Al Kaida ima pravo da ubija na milione Amerikanaca.

Jedan turski list izvestio je da je Abu Gait najpre bio uhapšen u jednom luksuznom hotelu u Ankari, a zatim deportovan u Jordan, gde su ga preuzeli američki agenti. Turski funkcioneri odbili su da komentarišu taj izveštaj.

Američki sekretar za pravosuđe Erik Holder rekao je da Abu Gaitovo hapšenje prikazuje rešenost Sjedinjenih Država da izvedu pred sud sve odgovorne za napade 2001. godine.

(M. S. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA