VRHOVNI SUD: Limaj u kućnom pritvoru!

Poslaniku u kosovskom Parlamentu, optuženom u slučaju Klečka, odlukom Vrhovnog suda zatvor je zamenjen kućnim pritvorom uz obrazloženje da bi izlaskom na slobodu mogao da utiče na svedoke

  • 1

Fatmiru Limaju, poslaniku u kosovskom Parlamentu, optuženom u slučaju Klečka, odlukom Vrhovnog suda pritvor u kome se nalazio od 24. novembra zamenjen je kućnim pritvorom.

- Limaj će u kućnom pritovoru sačekati suđenje - rekao je njegov advokat Tom Gaši, i dodao da njegovo suđenje treba da počne u aprilu.

Limaj, Naser Šalja, Nedžmija i Naser Krasnići osumnjičeni su da su tokom 1998. i 1999. godine u zloglasnom logoru UČK Klečka kod Suve Reke počinili ubistva, mučenje i ugrožavanje zdravlja albanskih i srpskih civila i zarobljenih pripadnika vojske i policije ,"ratnih zarobljenika" u logoru Klečka u kome su nađeni ostaci spaljenih tela.

Svoj četvorici optuženim u slučaju Klečka prethodno Sudsko veće produžilo je pritvor uz obrazloženje da bi izlaskom na slobodu mogli da utiču na svedoke.

Limajev advokat Gaši izjavio je da je "takva odluka suda pala u vodu jer je odbrana okrivljenog Limaja ponudila dovoljno garancija da će se Limaj držati upustava o izdržavanju kućnog pritovora".

Limaj je sa "saborcima" uhapšen u novembru prošle godine, pošto je sudsko veće u prvostepenom postupku proglasilo prihvatljivim dokaze Agima Zogaja - "svedoka x" i dokaze koji su zaplenjeni prilikom pretresa službenih i privatnih prostorija Nasera Krasnićija i Fatmira Limaja.

Naser Krasnići je do hapšenja obavljao funkciju direktora Regionalne policije u Prizrenu.

Na zahtev Mauricija Salustra, međunarodnog javnog tužioca, pisani i video-zapisi koje je ostavio Agim Zogaj bili su dovoljan dokaz za ponovno podizanje optužnice u slučaju Klečka, prethodno je kosovski sud usled nedostatka dokaza doneo oslobađajuću presudu po svim tačkama optužnice.

Agim Zogaj je prošle godine izvršio samoubistvo u Nemačkoj.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA