SLOMIO JOJ VRAT: Lav čuvarku usmrtio jednim udarcem šape

Istraga je pokazala da je petogodišnja zver teška oko 250kg šapom podigla delimično otovorena vrata koja je trebalo da je zadrže u kavezu za hrenjenje i na taj način ušla u ograđeni prostor u kom inače boravi

  • 0

Lav Kus Kus, iz Zoološkog vrta u Fresnu, svoju čuvarku Dajanu Henson (24) ubio samo jednim udarcem šape, pokazala je istraga.

Istraga je pokazala da je petogodišnja zver teška oko 250kg, koja se svojevremeno kao mladunče pojavila i u TV šouu Elen de Dženeris, šapom podigla delimično otovorena vrata koja je trebalo da je zadrže u kavezu za hrenjenje i na taj način ušla u ograđeni prostor u kom inače boravi, a koji je Hensonova upravo čistila.

Policajci su lava najpre pokušali da odmame od žrtve, ali kada se to pokazalo kao nemoguće, odlučili su da ga ubiju. Nalazi forenzičara pokazuju da je devojka u tom trenutku bila već neko vreme mrtva, i da je brojne ujede i ogrebontine koje joj je lav naneo zadobila tek posle smrti.

Još uvek se ne zna zbog čega kobnog dana vrata na kavezu za hranjenje nisu bila zavorena kako treba. Porodici nastradale devojke, međutim, izvesnu utehu predstavalja pre svega to što je život izgubila na poslu koji je istinski volela i na kom je brinula o velikim mačkama i širenju svesti o njihovoj ugroženosti.

- Živela je svoj san i nije se štedela u radu koji je smatrala svojom životnom misijom - izjavio je njen brat.

(M. S. / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA