Deda u zatvoru jer nije pokosio travu!

Zdravko Pavlović (86) iz Valjeva pet dana je proveo iza rešetaka u Kazneno-popravnom zavodu za maloletnike, jer je odbio da plati kaznu od 5.000 dinara za neraskrčeno rastinje pored puta

  • 6

Zdravko Pavlović iz Valjeva pet dana je proveo iza rešetaka u Kazneno-popravnom zavodu za maloletnike, jer je odbio da plati kaznu od 5.000 dinara za neraskrčeno rastinje pored puta.

Policija u Valjevu je pre petnaestak dana uhapsila deku Zdravka Pavlovića (86) iz sela Brezovica kod Uba zbog neizmirene kazne u iznosu od 5.000 dinara!

Njegov sin Nikola Pavlović kaže da ne može da veruje da, u vreme kada kriminalci slobodno šetaju ulicama, policija pet dana u zatvoru drži nemoćnog starca od skoro 90 godina, i to zbog nepokošene trave.

- Sve je počelo onda kada je dobio upozorenje od opštine da mora da uredi rastinje na posedu koji se nalazi između puta i njiva. Naznačili su datum do kada to mora da se izvrši i on je to uradio u predviđenom roku. Međutim, ipak je dobio novčanu kaznu za neizvršenje obaveze u iznosu od 5.000 dinara. Naravno da nije hteo da je plati, pošto je na vreme uradio to što se od njega tražilo - objašnjava mlađi Pavlović.

On naglašava da je njegov otac pošten seljak, koji nikada nikome nije učinio ništa nažao i koji nije imao sukobe sa zakonom.

Kako dodaje, neverovatno je da zbog takve nebuloze u njegov dom dolaze dva policajca, koji jadnog starca trpaju u maricu i voze u pritvor u Valjevo.

- U zatvoru, i to u Kaz­neno-popravnom zavodu za maloletnike, nesrećnik je proveo pet dana. Tamo je bio atrakcija, čak je i upravnik izrazio želju da ga vidi - kaže Nikola.

U MUP su rekli da ne znaju zašto je Pavlović uhapšen i da je za to nadležan Prekršajni sud u Valjevu.

- Prekršajni sud Valjevo, odeljenje u Ubu, dostavio je tamošnjoj policijskoj stanici kažnjenog Zdravka Pavlovića u Kazneno-popravni zavod Valjevo na osnovu pravosnažnog i izvršnog rešenja tog suda - saopštili su u policiji.

(I. M. / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Observer

    9. mart 2013 | 13:50

    Pohapsiti sve za ovaj propust za primer. Stoka dobija platu redovno a niko nije ni pogledao predmet i video da covek ima 86 godina. I to u maloletnicki zatvor .. Ustani Srbijo !!!

  • Sand

    9. mart 2013 | 14:49

    Sramota,kriminalci pljačkaju državu,droga u svakoj osnovnoj školi,oni zatvaraju dedu zbog neke sitnice,jadnali je Srbija sa takvim sudijama

  • Marina

    9. mart 2013 | 19:59

    Ova drzava je totalno pukla! Sramota!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA