Morales: Čavez je bio otrovan!

- Skoro sam siguran da je Čavez bio otrovan, a moguće je sumnjati da je trovanje bilo uzrok smrti i palestinskog lidera Jasera Arafata i heroja borbe za oslobođenje Latinske Amerike Simona Bolivara - kaže predsednik Bolivije

  • 1

Evo Morales, predsednik Bolivije i jedan od najbližih prijatelja preminulog predsednika Venecuele, "skoro je siguran" da je Čavez bio otrovan.

- Naša braća, vršilac dužnosti predsednika Venecuele Nikolas Maduro i druge vlasti Venecuele, sprovešće detaljnu istragu, ali sam ja skoro siguran da je Čavez bio otrovan - rekao je Morales.

Prema rečima Moralesa, imperija ima sve instrumente da planira aktivnosti za svrgavanje Vlada, lidera, socijalnih pokreta koji se protive kapitalizmu", ali kada ne uspeju da pobede, imperija (...) preuzima zadatak da okonča život određenog lidera.

Bolivijski predsednik ukazao je na to da je Čavez bio "vojnik sa dobrom fizičkom pripremom", a njegova služba bezbednosti uvek je funkcionisala efikasno.

Morales je dodao da je moguće sumnjati da je trovanje bilo uzrok smrti i palestinskog lidera Jasera Arafata i heroja borbe za oslobođenje Latinske Amerike Simona Bolivara.

Ruska agencija navodi da je i Maduro u parlamentu posle polaganja predsedničke zakletve skrenuo pažnju na to da se "bolest Čaveza razvijala u čudnim okolnostima".

Čavez je preminuo u utorak, 5. marta, u 58. godini u vojnoj bolnici u Karakasu, gde se vratio iz Havane, gde se lečio od raka nakon poslednje operacije decembra 2012. godine, podseća RIA Novosti.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alex

    9. mart 2013 | 21:10

    tako je!!!!! amerika ga je otrovala!!! i treba im se osvetiti!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA