TRANSPORT: Berluskoni iz bolnice pravo na sud?

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni ostaće još u bolnici zbog upale oka. Lekari koje je imenovao sud smatraju da može da prisustvuje suđenju

  • 0

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni ostaće još u bolnici zbog upale oka. Lekari koje je imenovao sud smatraju da on može da prisustvuje suđenju, jer njegovo stanje nije tako ozbiljno da bi ga sprečilo u tome da prisustvuje saslušanju na suđenju protiv njega zbog poreske prevare.

Berluskoni je zbog problema s okom morao da otkaže i nastup na završnom mitingu pred izbore, koji su bez pobednika okončani u februaru, kao i jedan televizijski intervju.

Berluskonijevi advokati zatražili su odlaganje današnjeg ročišta zbog zdravstvenog stanja bivšeg premijera, ali je sud naredio da ga pregledaju nezavisni lekari, koji su naveli da njegovo stanje nije tako ozbiljno da ne bi mogao da prisustvuje suđenju.

U drugom slučaju koji se protiv Berluskonija vodi, zbog optužbi da je plaćao seksualne usluge maloletnici, sud je juče odobrio odlaganje saslušanja bivšeg premijera.

Presude u oba slučaja očekuju se narednih nedelja, i to u veoma osetljivo vreme, kako navodi agencija AP, jer Italijani pokušavaju da formiraju stabilnu Vladu posle izbora na kojima niko nije osvojio dovoljnu većinu da samostalno formira Vladu.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA