Šutanovac: Sneg čisti 14.000 vojnika

U raščišćavanju snega širom Srbije biće angažovano i 50 inženjerijskih mašina Vojske Srbije

  • 0

Vojska Srbije je od prvog dana na terenu u cilju otklanjanja posledica uzrokovanih vremenskim nepogodama i na sastanku Štaba za vanredne situacije je ponudila 14.000 svojih pripadnika i 50 inženjerijskih mašina za raščišćavanje snega širom Srbije, izjavio je ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Takođe, kadeti Vojne Akademije čistiće sneg oko Kliničkog centra, dečijih i ostalih bolnica gde je to neophodno, kaže Šutanovac.

- U odnosu na zahteve lokalnih samouprava pružaćemo svoj maksimum, a smatram da u ovoj situaciji VS funkcioniše veoma dobro - rekao je ministar.

On je poručio građanima da "moraju da shvate ozbiljnost situacije i svoje obaveze".

- Moraju da se uključe u akciju u vanrednoj situaciji, pre nego što kritikuju lokalnu samoupravu i vladu. Svi moramo dati svoj maksimum - rekao je Šutanovac.

Vlada Srbije proglasila vanrednu situaciju je na teritoriji cele Srbije, s obzirom da je 70.000 "odsečeno od sveta" i neprohodno 5.000 kilometara lokalnih i regionalnih puteva.

U akciji Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za pomoć stanovništvu u Republici u čišćenju snega, u subotu je učestvovalo oko 400 pripadnika vojske sa 34 mašine za čišćenje.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA