ŠTUTGART: Osam Turaka stradalo u požaru, sedmoro dece! (FOTO)

Portparol policije Klaus Hinderer izjavio je nemačkoj agenciji DPA da zasad nije poznato kako je požar izbio u zgradi u Baknangu, gradu u blizini Štutgarta

  • 0

Nastradale osobe u požaru u Baknangu kod Štutgarta su turskog porekla, a turski ambasador u Berlinu Husein Avni Karslioglu će još tokom dana posetiti mesto nesreće, javljaju nemački mediji.

Policija za sada, kako prenose mediji, nema dokaza da je požar podmetnut, ili da se u pozadini događaja nalazi mržnja prema strancima, prenose nemački mediji.

Broj žrtava u požaru je, međutim, veći, nego što se prvobitno verovalo - naime, stradalo je najmanje osam osoba, među kojima je sedmoro dece, pokazuju najnoviji podaci, pošto su spasioci otkrili još jedan leš deteta.

Provobitno se verovalo da je nastradalo šestoro, ali sada se govori o sedmoro dece, koja su izgorela u požaru na prvom spratu jedne zgrade u Baknangu, kod Štutgarta.

Požar, čiji uzroci, takođe, još nisu rasvetljeni, izbio je noćas u jednoj zgradi sa više stanova, a prvi, neoficijelni podaci ukazuju da je možda izgorela cela jedna porodica.

Vatra je pod kontrolom, povređeni u bolnici, a policija i dalje istražuje uzroke nesreće, među kojima se pominje mogućnost neispravnog šporeta.

Prvi alarm za požar dat je jutros u 4.30 sati, a u zgradi se u tom momentu nalazilo najmanje 13 osoba, premda policija ne isključuje mogućnost da ih je bilo i više.

Materijalne štete se procenjuju na šestocifreni iznos, a policija se nada da će do posle podne biti ugašeni poslednji tinjajući znaci vatre.

Nemačku su više puta potresala saznanja o požarima, gde su žrtve turskog porekla. Tako je, pre nekoliko godina, u požaru u Forshajmu u Baden-Virtembergu, u kući nastanjenoj uglavnom strancima, bilo reči o tome da je on bio podmetnut.

Nemačku je početkom 2008. godine godine potresao požar koji se dogodio u Ludvigshafenu, u kom je stradalo devet osoba turskog porekla.

Mesto požara posetio je tada čak i predsednik turske vlade Redžep Tajip Erdogan, koji je u to vreme bio u Minhenu na međunarodnu konferenciju o bezbednosti.

Požar u Ludvigshafenu, za koji su postojale špekulacije da je podmetnut iz mržnje prema strancima, bila je tada jedna od tema razgovora kancelarke Angele Merkel s Erdoganom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA