ĐUKANOVIĆ: Lekić je Koštuničin plaćenik, njegova kandidatura nemoralna!

Lider DPS naveo je da se čelnik Demokratskog fronta svojevremeno zalagao da se Crnoj Gori ne dozvoli pravo na referendum, te da je nemoralno da šest godina kasnije želi da bude njen predsednik

  • 1

Lider Demokratske partije socijalista Milo Ðukanović kazao je da je kandidatura Miodraga Lekića za predsednika Crne Gore nemoralna, jer se, kako je naveo, čelnik Demokratskog fronta zalagao da ta država ne bude samostalna.

On je rekao da Lekić ima problem da sebi i drugima objasni ono što je radio uoči referenduma o crnogorskoj nezavisnosti.

- Tada je, kao jedan od Koštuničinih plaćenika, išao u Vašington, ali ne samo tamo, nego je dolazio i u Podgoricu da ubeđuje domaću i inostranu javnost da Crnoj Gori ne dozvoli pravo na referendumu. Zaista je nemoralno da Lekić, posle samo šest godina od vremena kada je sve uradio da Crne Gore ne bude, sada želi da bude njen predsednik - kazao je Ðukanović.

On je, na promociji kandidata DPS Filipa Vujanovića za predsednika Crne Gore u Herceg Novom, rekao da bi crnogorskoj Vladi bilo neuporedivo lakše da sarađuje sa predsednikom države koji deli isti vrednosni sistem sa izvršnom vlašću, nego da se svakodnevno nadmudruje sa nekim ko ima sasvim drugačije vrednosne stavove i čiji je osnovni cilj da destabilizuje Crnu Goru.

Ðukanović je kazao kako Lekić ne krije da bi njegova eventualna pobeda na predsedničkim bila uvod u obnovu parlamentranih izbora, iako su oni završeni samo pre par mjeseci, kako bi se pokušala revidirati ukupna državna politika Crne Gore.

- Lekić pokušava da predstavi Crnu Goru kao državu kriminala, šverca i mafije. Ne iznenađuje nas da nije u stanju da jasno vidi šta je današnja Crna Gora, koja je počela pristupne pregovore sa EU i koja se nalazi u predvorju punopravnog članstva u NATO, u odnosu na onu predstavu o Crnoj Gori koju su ranije stvarali njegovi mentori iz Beograda - naveo je lider DPS.

Prema njegovim rečima, Lekić nije bio u stanju da nakon 1997. godine jasno vidi šta je politika Zorana Ðinđića u odnosu na politiku Slobodana Miloševića i Vojislava Koštunice.

- Imao je mogućnosti da vodi, ali je, ipak, vođen vlastitim interesom, odlučio da služi Miloševiću, a kasnije Koštunici - kazao je Ðukanović, dodajući da je tragikomično kada Lekić pokušava bilo koga da podučava patriotizmu.

On je istakao da je Crnoj Gori potrebna politička stabilnost radi daljeg ekonomskog i demokratskog napretka, kao i nastavak uspešnog puta u evropskim integracijama, a jedini garant toga je pobeda Vujanovića na predsedničkim izborima.

- Crnoj Gori i u narednih pet godina presudno treba stabilnost, zbog očuvanja građanske Crne Gore, nastavka ekonomskog razvoja i daljeg napretka na putu ka Evropskoj uniji i NATO - naglasio je Ðukanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JOBAH

    10. mart 2013 | 20:41

    Kako Đetić opstade sve ove silne godine, a najgori je mafijaš: Šverc cigareta na veliko, belog roblja, utočište u CG najgorem svetskom ološu..?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA