MIŠ, SKUTER, SEMENKE, 'VATANJE: Pogledajte skandalozne incidente srednjoškolaca na časovima (VIDEO)

Pogledajte neke od brojnih učeničkih bezobrazluka koje su sami učenici snimali mobilnim telefonima: pijanstva na času, svađe s profesorima, "vatačinu" dva drugara

  • 30

Davno su prošla vremena kada je jedno od najpoželjnijih zanimanja bilo profesor u srednjoj školi. Više ne važi ona stara: "Sine, što ne bi kada porasteš bio profesor u školi? Bog da te vidi. Gospodin čovek, strah i trepet, svi te slušaju, imaš letnji i zimski raspust..."

Kako stvari stoje u današnjim školama svome detetu ćete verovatno sve poželeti, osim da bude profesor u školi. A, savremena definicija profesora bi otprilike mogla ovako da zvuči: "Profesor je sve osim gospodin i svoj na svome. Deca ga zavitlavaju na koje kod načine stignu, ili jednostavno ne obraćaju pažnju na njega. Zapravo, poštuju ga, kao da i nije prisutan"

A, sirotom, uglavnom bedno plaćenom profesoru, za uzvrat ostaje ništa drugo do da, ako nakon nastave izvuče živu glavu, bude srećan"!

No, da ne bi dužili, evo nekoliko video zapisa sa Jutjuba, koje su učenici, uglavnom mobilnim telefonima (čije je korišćenje tokom časova zabranjeno) snimili u nekoliko različitih srednjih škola.

Dakle mesta različita, a ponašanje - isto! Jednom rečju, za nevericu!

MIŠ NA FIZICI

U šestoj beogradskoj gimnaziji, usred predavanja o frekvenciji, oscilaciji i rezonanciji klatna iste dužine, jedan od đaka je pustio miša da prošeta učionicom. Zgranuta profesorka je pored nekoliko paničnih povika da sklone miša, uspela između ostalog i da kaže: "Jadna životinja"!, a potom i da na učeničko ubeđivanje kako je miš izašao iz obližnje pukotine doda: "Ja ću direktoru da kažem da pozove deratizaciju... Otkud ti miševi"?

SAHRANA NA ČASU

U srednjoj elektrotehničkoj školi "Vaso Aligrudić" naočigled profesora, organizovana je prava pravcata sahrana sa svim mogućim običajima. Pored tradicionalnog lelekanja, učenici su stigli među sobom i da adekvatno podele uloge. Tako je sahrani prisustvovao i odgovarajući "otac", celokupna "rodbina", a u farsu se u jednom trenutku uključio i pop, koji je "pokojniku" očitao opelo. Sve je završeno tako što je povorka "mrtva hladna" iznela pokojnika u hodnik, koji je na opšte oduševljenje prisutnih - vaskrsao! Profesor je, razume se, ostao na času.

PIJAN KO LETVA 

U jednoj od beogradskih škola zabeležen je nesvakidašnji dijalog između profesorke i đaka. Nakon što je izvesni Vladica mrtav pijan došao na čas, očajna profesorka ga je pitala zašto danima dolazi pijan u školu? On joj je rezignirao odgovorio: "Pa, život me naterao"! Naposletku nije bilo druge nego da profesorka nazove Vladicinu majku: "Gospođo, Vladica je juče bio pijan, danas je pijan... Evo i sad je mrtav pijan"! Vladica je na to, lelujajući se, odvratio: "Mama, laže profesorka", okrenuo se ostatku razreda, pozvao ih na piće i izašao napolje!

"IZVINITE ŠTO KASNIMO"

Ovo je,najverovatnije najskandalozniji od svih snimaka. Svakako ima najviše pregleda. Trojica učenika, uz izvinjenje što kasne na čas upadaju na nastavu, ni manje ni više nego na skuterima! Uz opšte oduševljenje prisutnih tinejdžera, jedan od upravo pristiglih učenika, bez blama izlazi sa boljom polovinjom sa časa kao lokalni heroj! Profesorka, verovatno u čudu, i iz nemoći, pretvarajući se da drži sve pod kontrolom, uopšte ne reaguje na "moderne kauboje", već izigrava zaposlenost, vrteći stranice dnevnika.

ODGOVARANJE UZ ZVUK SEMENKI

Da li je moguće da ovako izgleda propitivanje? Srednjoškolac odgovara tako što sve vreme kao da je na vašaru, a ne na času, gricka semenke sa jednom njogom oslonjenom na zid. Profesorka pritom ne da nije revoltirana zbog njegovog ponašanja, nego čak i odgovara sve vreme umesto njega. Da priča bude još bolja, usput, udarajući šakom o sto pokušava da umiri ostatak odeljenja, koji se na sav glas divi "hrabrom" drugu i njegovom bezobraznom gustiranju semenki.

VATAČINA NA ČASU

Ovaj video govori više od reči. Dovoljan vam je naslov, a mi ćemo vam otkriti samo toliko da se izvesna "vatačina" odvija između dva druga!

(Katarina Vuković)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djole

    13. mart 2013 | 12:32

    Automatsko izbacivanje iz skole, novcane kazne roditeljima. Centralni registar za takve osobe pa da ne mogu vise ni u jednu skolu....

  • Woolf

    13. mart 2013 | 12:46

    Nemam reci za ovaj bezobrazluk

  • Bojan

    13. mart 2013 | 13:15

    Ovde pre da sa profesorima nesto nije u redu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA