Palma podelio po 1.200 evra za bebe

Dragan Marković Palma podelio je po 1.200 evra roditeljima 66 beba, koje su rođene u decembru u Jagodini, a na osnovu odluke o novčanoj pomoći za svako novorođenče iz 2011. godine

  • 7

U zgradi Skupštine grada Jagodina, predsednik Dragan Marković Palma podelio je po 1.200 evra roditeljima 66 beba koje su rođene u decembru, a na osnovu odluke o novčanoj pomoći za svako novorođenče iz 2011. godine. Marković najavio da će roditelje sa troje i više dece voditi u Beč početkom sledeće godine.

- U decembru 2012. godine grad je dobio duplo više beba nego u istom periodu 2011. godine. Imamo i petoro blizanaca sada, što nas posebno raduje. Borba protiv bele kuge koju vodi ovaj grad, dala je rezultate - rekao je Marković.

On je napomenuo da grad daje trudnicama i porodiljama koje ne rade po 12.000 dinara pomoć.

- Kada se završi period porodiljskog, pokušavamo da im nađemo posao. U porodicama koje imaju troje i više dece,a supružnici ne rade, i tu pokušavamo da izađemo u susret i zaposlimo jednog roditelja. Apelujem na sve nezaposlene da pošalju svoju biografiju, kako bi konkurisali za posao u jednoj od tri fabrike koje će do 2014. godine zaposliti 1.200 ljudi - poručio je roditeljima Marković.

Među roditeljima novac je primila i Nataša Stanković (37), koja je dobila devojicu Nikolinu, deseto dete u porodici. Njoj je Dragan Marković obećao, ukoliko dobije i jedanaesto dete, mesečno izdržavanje do punoletstva.

- Rezultat je nerešen, imamo pet devojčica i pet dečaka. Ja čuvam decu, suprug radi, stanujemo privatno. Iako je veoma velikodušno to što je grad obećao, ipak neću rađati jedanaesto dete jer sam sa desetim imala veoma težak porođaj, jedva sam ostala živa. Mi smo srećna, vesela porodica sa mnogo dece i ona su naša radost - rekla je Nataša.

Jedan par može da kaže da je apsolutno zahvaljujući gradu ostvario snove. Ljubiša (39) i Sandra (36) Maksimović započeli su svoju romansu na Večeri ljubavi.

(A. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pedja

    11. mart 2013 | 21:38

    Celavi ovakav,celavi onakav,ali svaka njemu cast!On bar nesto konkretno radi za svoje sugradjane!

  • Dule

    11. mart 2013 | 22:19

    To je covek.a ne ove barabe sto sad sede u fotlju i primaju plate za nista.

  • bane

    11. mart 2013 | 20:35

    Bravo..palmu za predsednika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA