"Jat ervejz" uskoro odlučuje o nabavci "Erbasovih" aviona

Radna grupa za oporavak "Jat ervejza" u sredu bi mogla da objavi kada započeti pregovori sa "Erbasom" o nabavci četiri nova aviona

  • 2

Radna grupa za oporavak "Jat ervejza" u sredu bi mogla da objavi kada će započeti pregovori sa "Erbasom" o nabavci aviona za srpsku avio-kompaniju, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu saobraćaja.

Radna grupa razmatrala je pitanje nabavke novih letilica za "Jat", a sutra će nastaviti sa radom.

Država nije odustala od namere da "Jat ervejzu" obezbedi putem lizinga četiri nova "Erbasova" aviona, rekao je ranije pomoćnik ministra saobraćaja Milutin Popović.

- Nije tačna informacija da se odustaje od "Erbasa" -  rekao je Popović, istakavši da će vrlo brzo početi pregovori s francuskim proizvođačem aviona "Erbas".

Pojedini mediji su ranije preneli da će umesto četiri aviona "Erbas" najverovatnije "Jat" iznajmiti četiri "boinga 737", jer se zakasnilo sa najmom "Erbasovih" letelica.

Popović je kazao da se i dalje razmišlja o lizingu četiri "Erbasova" aviona "319" i "320", kao i dva manja aviona "ATR".

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić u poslednjoj sedmici marta predvodiće srpsku delegaciju u Abu Dabiju, gde će pregovarati sa avio-kompanijom Ujedinjenih Arapskih Emirata "Etihad" o partnerstvu sa "Jatom".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gde živimo

    12. mart 2013 | 06:38

    Mića Štopla ne zna šta priča, taj autobus će leteti kod nas tek dogodine, ako i tada bude, a dotle mora da se uzme nešto jer nećemo moći dobaciti dalje od Titograda. Nego tu je borba za vlast: Ako pobedi opcija autobus odma, tad nema mesta za stare kadrove koji pretenduju da budu glavni, a šoferi su Boinga, jer neće ih niko više školovati, ali ako pobei Boing, tad stari kadrovi ostaju, voze Boinge i smetaju Mići Štopli (čitaj: pijanom) velikom komercijalnom magu da vlada. Ni jedni ni drugi nikako da svate da je njihovo prošlo, niti ima više komercijale u avio firmama, niti radničkih saveta da odlučuju o avionima. A vlada i tzv stručnjaci tek pojma nemaju. Pa aj mrka i dinčić već godinama ne znaju šta će, jadni

  • Goran

    12. mart 2013 | 05:28

    Sklonite prvo traktore-IMT sa aerodroma pa onda pricajte nesto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA