Holanđani zainteresovani za bicikle iz Srbije

Holandska kompanija koja se bavi veleprodajom bicikala na tržištima Holandije, Belgije i Španije zainteresovana je za proširenje saradnje sa fabrikom iz Kruševca

  • 2

Vlasnik holandske kompanije "Mega bajk", koja se bavi veleprodajom bicikala, Endru Fortan izjavio je danas u Kruševcu da je ta kompanija zainteresovana za proizvodnju bicikala u Srbiji.

Posle obilaska kruševačkog proizvođača bicikala, firme "Planet bajk", sa kojom ova kompanija sarađuje već nekoliko godina, Fortan je kazao da je zadovoljan onim što je video u fabrici i najavio mogućnost proširenja saradnje.

Kako je objasnio direktor "Planet bajka" Ðorđe Mirčić, ove dve kompanije bi u budućnosti mogle zajednički da investiraju u proširenje kapaciteta, odnosno u izgradnju nove fabrike i kupovinu opreme, za šta je potrebno oko pola miliona evra.

- Njihov utisak je da sa kvalitetom možemo biti konkurentni, dok je radna snaga znatno jeftinija nego u zemljama Evropske unije i to je njihov interes da ulažu ovde - kazao je Mirčić.

On je dodao da je "Mega bajku" godišnje potrebno oko 200.000 bicikala, što sa sadašnjim kapacitetima ova kruševačka fabrika ne može da proizvede, i naglasio da bi se investicija mogla realizovati već početkom 2014. godine.

- Ove godine ćemo u Holandiju izvesti najmanje 10.000 bicikala, a u zavisnosti od dogovora sa našim partnerima, vrlo je moguće da ćemo 2014. godine dvostruko povećati proizvodnju bicikala u Srbiji - kazao je Mirčić.

Holandski "Megabajk" bavi se veleprodajom bicikala na tržištima Holandije, Belgije i Španije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    12. mart 2013 | 07:03

    Ti Holanđani stvarno nisu normalni..

  • maximuss

    11. mart 2013 | 23:14

    Zanimljivo, verovatno planiraju da ih prodaju svestenicima iz predhodne vesti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA