MADURO: Narod je Čavez, ja sam njegov sin!

Vršilac dužnosti predsednika Venecuele zvanično je predao kandidaturu za vanredne predsedničke izbore zakazane za 14. april

  • 1

Vršilac dužnosti predsednika Venecuele i kandidat na predstojećim predsedničkim izborima Nikolas Maduro izjavio je da nema um i harizmu pokojnog predsednika Uga Čaveza, ali da je "čavezovac" spreman da da život za ideale bolivarijanske revolucije.

- Nisam Čavez, ali sam njegov sin i svi mi zajedno, narod, jesmo Čavez - rekao je on, obraćajući se pristalicama ispred zgrade Nacionalne izborne komisije, gde je zvanično predao kandidaturu za vanredne predsedničke izbore zakazane za 14. april, preneo je Frans pres.

Maduro je rekao da je njegov predizborni program isti kao Čavezov u jesen prošle godine.

Agencija navodi da je Maduro obukao jaknu u bojama venecuelanske zastave, dok su njegove pristalice nosile crvene beretke i majice ukrašene Čavezovim likom.

- Izabraćemo Čaveza u liku Madura - rekao je 60-godišnji penzioner Hesus Olivjert.

Čavez je umro 5. marta u 58. godini, a u decembru je pred polazak na Kubu radi lečenja najavio da će njegov mogući naslednik na izborima biti Maduro.

Maduro je odlučio da svoj izborni štab nazove po pokojnom predsedniku Venecuele i saopštio da će u njegovom sastavu biti mnogi Čavezovi saradnici.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA