Putnici voza koji je iskočio iz šina nastavljaju autobusom

Međunarodni putnički voz u južnom delu Bugarske naleteo na odron, niko od putnika nije povređen

  • 0

Dvanaest putnika iz međunarodnog voza broj 491 koji saobraća od Beograda za Istanbul, a koji je zbog iskliznuća lokomotive stajao danas od 1.30 sati na teritoriji Bugarske, oko 12.00 sati su prebačeni u najbližu železničku stanicu, odakle će putovanje do granice nastaviti autobusom.

Kako su saopštile „Železnice Srbije“, prenoseći informacije  Operativne službe Bugarskih železnica, oko 1.30 sati po srpskom vremenu (odnosno oko 2.30 po bugarskom), lokomotiva međunarodnog voza koji iz Beograda saobraća za Istanbul, preko  Sofije, iskliznula je između stanica Nova Nadežda I Simeonovgrad, jer je naletela na drvo koje je palo na prugu.

U vozu je bio dvanaest putnika, koji su nakon iskliznuća smešteni u jedan od vagona sa sopstvenim grejanjem. Na lice mesta izašao je pomoćni voz, kako bi bila podignuta iskliznula lokomotiva.

Guvernerka regiona Haskovo Irena Uzunova je kazala da niko od putnika nije povređen.

Istovremeno, u stanici Svilengrad, takođe na teritoriji Bugarske, danas od 7.30 sati po srpskom vremenu čekao je i međunarodni voz broj 492 iz Istanbula za Beograd, jer je železnički saobraćaj bio obustavljen na delu pruge između Dimitrovgrad - državne granice i Svilengrada.

Saobraćaj je obustavljen jer se reka Marica izlila iz korita i poplavila prugu na bugarskoj teritoriji, između stanica Ljubimec i Svilengrad.

(Tanjug/Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA