VATIKAN: Kardinalu pozlilo tokom mise!

Jednom je kardinalu tokom mise pozlilo. Ne zna se da li kardinal pripada elektorima ili ne, niti da li će sada umesto 115 kardinala izbornika biti njih 114 u Sikstinskoj kapeli

  • 1

Jednom kardinalu, čije ime se ne spominje, tokom jutrošnje mise u bazilici Svetog Petra je pozlilo, a u pomoć su mu pritekli oni koji su se našli oko njega.

- Jednom je kardinalu tokom mise pozlilo. Ne zna se da li kardinal pripada elektorima ili ne, niti da li će sada umesto 115 kardinala izbornika biti njih 114 u Sikstinskoj kapeli. Kardinalu su u pomoć odmah pritekli oni koji su bili oko njega. Ubrzo je došao k sebi i opet se smeškao - napisao je dopisnik nemačkog “Bilda” Nikolaus Harbuš na svom Tviter nalogu.

Na misi su u utorak pre podne bili svi kardinali, elektori i oni stariji od 80 godina koji nemaju pravo da učestvujuju na konklavama.

Kongklave za izbor pape počinju popodne, kada će biti obavljeno prvo glasanje za naslednika Benedikta XVI, koji je svojevoljno napustio pontifikat 28. februara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    13. mart 2013 | 08:02

    Dobio je opomenu odozgo? Nema jače firme od Katolicizma!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA