Poternica za 182 neonacista u Nemačkoj

Begunci se, pored ostalog, traže zbog pokazivanja neonacističkih simbola i širenja te ideologije, posedovanja droge, a jedna mala grupa je nesmetano delovala 13 godina i za to vreme ubila 10 ljudi

  • 1

Vlasti Nemačke procenjuju da se 182 neonacista, za kojima je raspisana poternica, slobodno kreću po toj zemlji.

Izveštaj nemačkog ministarstva unutrašnjih poslova predstavljen je danas, a zatražili su ga poslanici opozicije. Oni su želeli da znaju koliko ima begunaca "s ekstremno desnim političkim motivacijama".

Ti begunci se, pored ostalog, traže zbog pokazivanja neonacističkih simbola i širenja neonacističke ideologije, ali i zbog posedovanja droge i kršenje saobraćajnih propisa.

Pre dve godine je otkriveno da je jedna mala neonacistička grupa nesmetano delovala 13 godina i da je za to vreme uspela da ubije 10 ljudi.

Prema današnjem izveštaju nemačkog MUP-a, begunaca s ekstremno desnom ideologijom je u novembru bilo 266, ali su međuvremenu neki od njih privedeni ili se od privođenja odustalo.

Na nemačkim poternicama trenutno se nalazi oko 140.000 ljudi, koji su traženi zbog težih krivičnih dela.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markossss

    12. mart 2013 | 22:42

    Nemacku odmah izbaciti iz evropske unije... Eto resen problem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA