Ilić: "Dženeral elektrik" dolazi u Čačak

- Postoji mogućnost saradnje čačanske "Slobode" i američkog "Dženeral elektrika" - izjavio je ministar građevinarstva i urbanizma u Vladi Srbije

  • 3

Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić izjavio je da postoji mogućnost saradnje čačanske "Slobode" i američkog "Dženeral elektrika".

- Prihvatili su da obiđu "Slobodu", vide raspoložive kapacitete, tako da postoji mogućnost saradnje, odnosno pokretanja civilnog dela čačanske fabrike - rekao je Ilić, i dodao da bi to bio veliki korak za privredu grada.

Govoreći o drugim potencijalnim investicijama, on je kazao da su Ujedinjeni Arapski Emirati posebno zainteresovani za lokaciju hipodroma u Preljini, gde postoji mogućnost izgradnje jednog od najvećih terena za polo.

- Izrazili su želju da rekonstruišu i jednu banju na teritoriji čačanske opštine, a ja sam predložio da to bude Slatinska - kazao je ministar, dodajući da bi to bilo veoma značajno zbog stvaranja uslova za otvaranje novih radnih mesta.

On je rekao i da je za Kargo centar u Lađevcima završena studija izvodljivosti. Ministar je najavio i da će krajem maja u Beogradu biti okončana gradnja 5.000 stanova, nakon čega će se početi sa izgradnjom još 2.000.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gumene_bombone

    13. mart 2013 | 19:43

    Ljudi, nemojte vise biti u zabludi u vezi sa Cackom. Sve sto Ilic zna je da prica na sva zvona kako ulaze u Cacak, a sve su to prazne price. Verujem da najmanje ulaze u Cacak, jer vec 15 godina grad ide samo unazad.

  • Laki Je Malo Nervozan

    13. mart 2013 | 21:39

    @Dole diktatura, covece on nije ulozio u Cacak dinara godinama. Nemoj racunati to sto ulaze u svoj dzep i dzep svoje rodbine. Pune tri godine ne mogu da urade glavni ulaz u Cacak a to je 3km puta. A kako su je radili bolje i da nisu! Da su se deca igrala bolje bi uradila ulicu. Zato ne verujte u prazne price. Svi su oni na recima jaki. Cacak godinama tone i propada a oni pune dzepove i jure klinke!

  • Dole Diktatura

    13. mart 2013 | 18:55

    Samo guraj u Cacak i okolinu a za ostatak Srbije te boli uvo ! Zasto ne uradis studiju izvodljivosti za jedan od najstarijih aerodroma koji se nalazi pored Zrenjanina a na samo 70km od Beograda ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA