Smederevo: Ilegalno prodao 170.000 litara goriva!

Nebojša Milićević (33) iz Kućana uhapšen je zbog sumnje da je nelegalno prodao 170.000 litara evrodizela "Jelić Petrolu", a akcija je organizovana nakon prijave saobraćajca koji je rekao da mu je vozač cisterne nudio mito od 500 dinara da ne proveri kamion

  • 2

Nebojša Milićević iz Kućana uhapšen je zbog sumnje da je kao vlasnik preduzeća "Eko global KiM" iz Raške nelegalno prodao 170.000 litara evrodizela "Jelić Petrolu".

Smederevska policija pre nekoliko dana uhapsila je 15 osoba osumnjičenih za nelegalnu prodaju goriva na pumpama "Jelić Petrol" iz Smederevske Palanke.

Akcija je organizovana nakon prijave saobraćajca koji je rekao da mu je vozač cisterne nudio mito od 500 dinara da ne proveri kamion.

Trag je vodio do Dejana Jelića, vlasnika pet benzinskih stanica, koji je, kako se pokazalo, izbegavao plaćanje PDV i akciza tako što je usaglašavao knjige sa stanjem na pumpama, da bi izbegao da se otkrije da je točio ilegalno nabavljeno gorivo.

Policija iz Smedereva pretpostavlja da je vlasnik pumpi po svakoj cisterni imao neoporezovanu zaradu od 9.000 evra, a sumnja se da je gorivo bilo i neodgovarajućeg kvaliteta.

Nebojša Milićević (33) osumnjičen je da je Jeliću prodavao dizel od 1,03 do 1,05 evra po litru, bez evidentiranja u poslovnoj dokumentaciji i bez plaćanja akciza i poreza. Time je stekao nelegalnu dobit od oko 20 miliona dinara.

Milićević će, uz krivičnu prijavu, biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    13. mart 2013 | 19:26

    To je nula za ono sto su ovi radili na kosovu,Knez Petrol i ostali samo sto njih niko ne dira.

  • Srbin

    14. mart 2013 | 00:19

    Da mu je ponudio 100 evra niko ne bi znao...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA