BRČKO: Lopovi otvorili minsko polje

U blizini Brčkog nepoznata lica odnela su 30 stubova sa oznakama upozorenja na opasnost od mina, čime su doveli u opasnost veliki broj meštana sela

  • 1

U selu Boderište kod Brčkog nepoznata lica odnela su 30 gvozdenih stubova sa oznakama upozorenja na opasnost od mina, čime su otvorili minsko polje.

Portparol policije Halid Emkić rekao je agenciji Srna da su na taj način nesavesne osobe dovele u opasnost veliki broj meštana tog sela.

- Policija distrikta Brčko sprovodi mere na otkrivanju lica koja su uklonila oznake, jer postoji osnovana sumnja da su počinili krivično delo izazivanja opšte opasnosti - rekao je Emkić.

Koordinator za deminiranje u Vladi Brčkog Zdravko Đurić rekao je da je na području distrikta u poslednjih 16 godina u nesrećama na minskim poljima stradalo 148 ljudi.

On je dodao da u Brčkom ima još preko 25 miliona metara kvadratnih rizične površine.

- U periodu odmah nakon rata ljudi su stradali, jer nisu znali gde se mine nalaze, ali sve nesreće u poslednjih nekoliko godina rezultat su neopreza i nesavesnog delovanja stradalih, kao i nekih drugih lica, kao što je ovaj poslednji slučaj uklanjanja oznaka - rekao je Đurić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maximuss

    13. mart 2013 | 23:34

    Odneli su oni i mine, ne samo stubove, samo ko sme to da proveri?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA