U Srbiji ceo dan kiša, tokom noći sneg

Između četvrtka i petka, kao i u petak očekuje se formiranje snežnog pokrivača na severu i zapadu koji će iznositi više od 10 centimetara

  • 0

U Srbiji će danas biti oblačno sa kišom i pljuskovima, ponegde i grmljavinom, a lokalno se očekuju obilne padavine, naročito u severnim i zapadnim krajevima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Jutarnja temperatura iznosiće od pet do devet, najviša dnevna od osam do 14 stepeni. Posle podne i uveče u severnim i zapadnim, a tokom noći i u ostalim krajevima kiša će preći u susnežicu i sneg.

Tokom noći između četvrtka i petka i u petak očekuje se formiranje snežnog pokrivača na severu i zapadu koji će iznositi više od 10 centimetara.

I u Beogradu će danas biti oblačno sa kišom. Jutarnja temperatura iznosiće oko devet, najviša dnevna oko 12 stepeni. Uveče i tokom noći očekuje se zahladenje sa pojačanim severozapadnim vetrom, uz prelazak kiše u susnežicu i sneg i formiranje snežnog pokrivača.

U Srbiji će, prema izgledima vremena do 21. marta, do nedelje biti jutra hladna sa slabim i umerenim mrazem. U petak i subotu u većini mesta temperatura će biti oko nula stepeni, a u nedelju biće toplije.

U petak će biti vetrovito, mestimično sa snegom, uz formiranje snežnog pokrivača naročito na severu i zapadu. U subotu se očekuje postepeni prestanak padavina, a u nedelju razvedravanje.

Do kraja perioda biće promenljivo oblačno i toplije sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima, početkom sedmice i pojačanim južnim i jugoistočnim vetrom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA