Dilerka uhapšena s kilogramom heroina

Kriminalistička policija uhapsila je Branku Đ. (33) iz Valjeva, u čijem je iznajmljenom stanu pronađena droga vredna 13.000 evra

  • 3

Valjevska policija zaplenila je kilogram i 40 grama čistog heroina!

U akciji koju je sprovela kriminalistička policija uhapšena je Branka Đ. (33) iz Valjeva, u čijem je iznajmljenom stanu pronađena droga. Osumnjičena je iz požarevačkog zatvora, gde je izdržavala zatvorsku kaznu zbog trgovine drogom, puštena pre dva meseca, kada je stupio na snagu Zakon o amnestiji.

Policija je više od kilogram čistog heroina pronašla u šteku koji je Branka Đ. koristila u poslednje vreme, a droga je bila spakovana i namenjena za dalju prodaju. Akciju hapšenja i zaplene droge, posle dužeg operativnog rada, noćas su izveli pripadnici kriminalističke policije.

- Uhapešnu smo pratili duže vreme, jer je zbog trgovine narkoticima od ranije poznata policiji. U stanu koji je koristila našli smo 'čist' i nepomešan heroin, koji je bio spakovan u više plastičnih kesa, digitalna vaga za precizno merenje, plastične kese za pakovanje i ostalu opremu za pripremu i distribuciju droge, tako da smo sprečili da na gradske ulice kasnije stigne tri kilograma droge, koliko se dobija mešanjem 'čistog' heroina s ostalim supstancama - kaže načelnik kriminalističke policije u Valjevu Zoran Nedeljković.

Ovo je do sada najveća zaplena heroina na području Kolubarskog okruga. Vrednost zaplenjene droge je 13.000 evra, dok bi na tržištu heroin dostigao dva i po puta veću vrednost, jer se meša sa drugim supstancama.

Načelnik Policijske uprave Predrag Đajić kaže da ovo nije jedinstven slučaj da se amnestirana lica ponovo vraćaju trgovini drogom, zbog čega su raniji bili osuđeni na zatvorsku kaznu.

- U poslednje vreme sve je više amnestiranih osuđenika koji ponovo nastavljaju da se bave onim delima zbog kojih su bili osuđeni i izdržavali zatvorske kazne. U prilog tome govori i podatak da je za prva dva meseca ove godine povećan broj krivičnih dela na području Kolubarskog okruga - kaže Đajić.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA