PLATA SNOVA: Bankar zaradio 7,2 miliona evra u Švajcarskoj

Zarada Serđa Ermotija, direktora švajcarskog bankarskog giganta UBS-a, porasla je za 39 odsto u odnosu na 2011. godinu, kada je zaradio 6,4 miliona franaka

  • 0

Direktor švajcarskog bankarskog giganta UBS-a Serđo Ermoti zaradio je 2012. godine 8,9 miliona franaka (7,2 miliona evra) u plati i bonusima.

Njegova zarada je porasla za 39 odsto u poređenju sa 2011. godinom, kada je zaradio 6,4 miliona franaka.

Ermoti je u novembru 2011. imenovan za izvršnog direktora UBS-a, zamenivši Osvalda Grubela, koji je na tu funkciju podneo ostavku zbog skandala oko bankara UBS-a Kevkija Adobolija, koji je proneverio 2,3 milijarde dolara.

Godišnji izveštaj UBS-a je takođe otkrio da je velikodušni bonus od skoro 25 miliona franaka dodeljen italijanskom bankaru Andreju Orčelu, kako bi ga ubedili da pređe iz "Benk of Amerika" Meril Linč na čelo investicione bankarske jedinice UBS-a.

Orčel je u junu prošle godine došao u UBS i tada je zadužen za kontrolisanje velike reorganizacije investicione banke, koja se u poslednjih nekoliko godina nalazila u centru brojnih skandala i koja je opteretila UBS sa katastrofalnim gubicima tokom krize iz 2008. godine.

UBS je u tom odeljenju najavio ukidanje 10.000 radnih mesta do 2015. godine.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA