SKANDAL: Urednik Rojtersa uhapšen zbog saradnje s Anonimusima!

Metju Kiz (26) je okrivljen da je Anonimuse snabdeo šiframa za Tribjunove servere dok je bio zaposlen u ovoj kompaniji. Zahvaljujući tome, najpoznatniji hakerski kolektiv na svetu pristupio je najmanje jednom članku na sajtu Los Anđeles tajmsa i promenio njegovu sadržinu

  • 0

Rojtersov zamenik urednika društvenih medija optužen je od strane kalifornijskog Okružnog suda da se navodno udružio sa hakerskom grupom Anonimusi i pomogao im da pristupe i izvrše promene na internet stranicama kompanije Tribjun, njegovog bivšeg poslodavca.

Metju Kiz (26) je okrivljen da je Anonimuse snabdeo šiframa za Tribjunove servere. On je bio zaposlen u lokalnoj televiziji u Sakramentu, koja je u vlasništvu Tribjuna. Takođe, Tribjun je u vlasništvu i Los Anđeles tajmsa, koji je, takođe, bio pogođen.

U Rojtersu su rekli da se navodni incident dogodio godinu dana pre nego što se Kiz zaposlio u kompaniji, ali da ipak istražuju optužbe.

Kiz nije davao izjave za medije, ali je na Tviteru napisao:

U optužnici koju je objavio Hafington post kaže se da je Kiz na sajtu za četovanje prosledio šifre Anonimusima, pomoću koje su hakeri pristupili najmanje jednom članku na sajtu Los Anđeles tajmsa i promenili njegovu sadržinu.

Ako bude osuđen, Kiz može da očekuje kaznu do deset godina zatvora i 250.000 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA