Ko hoće kredit, mora da uradi i test na sidu!

Pored brojne dokumentacije koje banke traže pri odobravanju stambenog kredita, zbog osiguranja života, klijenti moraju da plate i lekarski pregled, a u pojedinim slučajevima se traži i negativan rezultat testa na sidu

  • 3

Najteže je od banke dobiti stambeni kredit jer, pored brojne dokumentacije koje banke traže, klijenti moraju zbog osiguranja života da plate i lekarski pregled, a u pojedinim slučajevima da prilože i negativan rezultat testa na sidu, kako bi dobili polisu.

Doduše, ove uslove postavljaju osiguravajuće kuće, ali banke bez uplaćenog osiguranja uglavnom ne odobravaju hipotekarne kredite. Ni manji iznosi zajmova nisu bezazleni u pogledu tražene dokumentacije. Banka proverava i poslodavca svog budućeg dužnika.

Jer, ako zdravstvena knjižica nije overena, poslodavac ne plaća svoje obaveze prema državi, pa je pitanje da li ih redovno izmiruje i prema svojim zaposlenima. To predstavlja i potencijalnu opasnost po banku, bez obzira na to koliko je kredit koji se uzajmljuje mali.

Banke, već standardno, traže od svakog klijenta, čak i za običan "dozvoljeni minus", da navede lične podatke i podatke članova svoje porodice.

Najobičniji obrazac za kredit sadrži pitanja poput: bračnog stanja, broja dece i drugih izdržavanih članova domaćinstva, broja onih koji imaju prihode, visine plate supružnika.

Traže se i detalji o mestu prebivanja: da li je reč o stanu ili kući, iznajmljenom prostoru, ili onom u roditeljskom ili možda sopstvenom vlasništvu.

Neretko se zahtevaju i odgovori na pitanja da li posedujete automobil i druge nekretnine, kao i prihode po nekom drugom osnovu.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti, Kamatica)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • G-Man

    15. mart 2013 | 18:53

    Bravo Klisura, vristim od smeha....Svaka ti je dobra... :-)

  • Klisura

    15. mart 2013 | 17:45

    Најбоље да банкарски саветници ураде и ректоскопију на лицу места, да се увере какво је апсолутно стање њихових депонената.

  • Komentator

    15. mart 2013 | 17:08

    I Šabić na ovo žmuri....koliko li mu placaju? Ej bre pa oni pitaju za platu mog supruznika, koliki mi je stan, kolika su kola, gdr sam bio na odmoru...a poverenik se bakce otiscima prstiju licnim kartama i maticnim brojevima....lud zbunjenog....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA