OPREZ: SAD se štite od napada Pjongjanga

Prema rečima sekretara za odbranu Čaka Hegela, SAD su već rasporedile 30 presretača u Kaliforniji i na Aljasci

  • 3

Američka vojska će razmestiti dodatnih 14 aniraketnih presretača na Aljasci, kao odgovor na rastuće pretnje koje stižu iz Severne Koreje.

Prema rečima sekretara za odbranu Čaka Hegela, SAD su već rasporedile 30 presretača u Kaliforniji i na Aljasci.

- Raketni štit SAD je spreman da nas zaštiti od napada iz Severne Koreje, koja se u poslednje vreme upustila u niz neodgovornih provokacija - poručio je Hegel.

On je potez američke vojske ocenio kao "korak ispred" pretnje Severne Koreje.

Prema ocenama analitičara, Severna Koreja ima rakete koje mogu da pogode Južnu Koreju i Japan, ali se još ne zna da li su u mogućosti da ispale i rakete dalekog dometa. Međutim, američki zvaničnici strahuju da je Pjongjang napredovao i na tom planu, poslavši satelit u orbitu, dok nuklearni program ne staje.

Severna Koreja je prethodnih dana iznela niz pretnji, saopštivši da odustaje od mira sa južnim susedom koji je potpisan pre 60 godina.

Severnokorejska vojska ispalila je rakete kratkog dometa u Istočno more. Jedinica severnokorejske vojske ispalila je rakete za koje se pretpostavlja da su tipa KN-02 i da imaju domet od oko 120 kilometara.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MILF Hunter

    16. mart 2013 | 00:13

    Shhha je mishevi,prpa a ?

  • Ilija Čvorović

    16. mart 2013 | 01:33

    Kako li će ovog probati da otruju. Nemaju za njega rešenje. Bacili bombu na Japance a osvetiće ih Koreanci. Kako i rekoh :" Sve se vraća, sve se plaća".

  • EU

    16. mart 2013 | 09:58

    Ne znam samo sta se sad s.koreja k.... Kad moze jako da najebe.. Svi kao loze s.koreja ovo ono, a i sami znamo da Ameri ako hoces mogu da ih uniste ( i oni imaju nuklearno oruzje).. Ne potrebno je dizati tenzije izmedju bilo koje zemlje.. Skroz nepotrebno..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA