STRAH: Zapad se plaši terorista i vehabija sa Balkana!

Zapad strahuje od mogućnosti regrutovanja potencijalnih terorista sa Kosova, BiH, Albanije i Makedonije, a glavna opasnost od ekspanzije vehabizma u regionu dolazi sa KiM

  • 3

Zapad strahuje od mogućnosti regrutovanja potencijalnih terorista sa Kosova, BiH, Albanije i Makedonije, kaže bivši makedonski obaveštajac Goran Mitevski.

Mitevski kaže da su traženi oni koji se po fizionomiji ne razlikuju mnogo od drugih evropskih naroda, što im omogućava da lakše izvedu terorističke napade u Evropi.

Mitevski smatra da glavna opasnost od ekspanzije vehabizma u regionu dolazi sa Kosova, gde se "vehabizam širi munjevito, kao rezultat haosa, siromaštva i krize u tamošnjoj islamskoj verskoj zajednici".

Prema inostranim bezbednosnim stukturama prisutnim na Kosovu, već je identifikovana grupa pokretača vehabizma na Kosovu, navode makedonski mediji.

Na njihovim listama su Ekrem Avdiju, koji se školovao u Medini, a sada je imam u južnoj Kosovskoj Mitrovici, Bajram Aslani iz Isa-Begove džamije u Kosovskoj Mitrovici, Kastriot Duka iz džamije u Srbici, kao i imam Redžep Ljušta.

Među njima su najaktivnije "Ruka pomoći", "Ikra", "Drita", "Savez islamske omladine", kao i Iranski kulturni centar "Kurani" iz Prizrena.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kad nas toliko raslabe

    16. mart 2013 | 17:15

    kad nas toliko raslabe i izmozde, docice im i vehabije i teroristi, Zato sto su sami to zeleli. I onda nek se spreme za vatromet i haos za koji su samo culi da postoji na brdovitom balkanu.

  • mihajlo 1974

    16. mart 2013 | 16:15

    Ma jok baa.pa kako ce balije na svoje zastitnike udariti?Sto je zapad zakuhao nek i pokusa.Njemacka je puna djamija i vehabija a evo i po austriji grade.za sad bez minareta.u komsiluku imam par vehabija i svi su bosanski muslimani ,zene u ferdjama.ma milina kao u teheranu(sarajevu)

  • русија

    16. mart 2013 | 16:21

    па они су их чували и наоружавали против " злих" срба. сад им ето њихово цвеће

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA