DONATORSKA VEČERA: IT lideri prikupili 65.000 evra za bebe

"HP", "Komtrejd", "Saga", "Intel", "Orakl", "SBS", "Aigo BS", "Ismart sistems" i drugi lideri IT industrije na dobrotvornoj večeri u "Hajatu" okupili su se kako bi podržali akciju kupovine 35 CTG aparata za 15 porodilišta u Srbiji

  • 2

U Kristalnoj sali hotela "Hajat" održan je prvi donatorski skup namenjen podršci akcije "Bitka za porodilišta". Američka privredna komora u Srbiji i Fond B92 su, uz inicijativu kompanije "Majkrosoft", podršku IT predstavnika i Ministarstva zdravlja, organizovali večeru prilikom koje su potpisani ugovori kojim se akciji donira 65.000 evra.

"HP", "Saga", "Intel", "Orakl", "OSA Računarski inžinjering", "SBS", "Komtrejd", "Aigo BS" i "Ismart sistems" okupili su se kako bi podržali akciju kupovine 35 CTG aparata za 15 porodilišta u Srbiji.

Ispred Ministarstva zdravlja donatorima i organizatorima zahvalila se i ministarka Slavica Đukić Dejanović

- U 2010. godini bilo je 24.5 posto naselja u kojima se nije rodila nijedna beba. Prosto, nema dileme šta su nam prioriteti - rekla je ona.

Kompanija "Majkrosoft", inače inicijator donatorskog skupa, i njeni predstavnici zastupaju ideje da IT industrija snosi veliku odgovornost i da omogući privredni i civilizacijski rast koji nije moguć bez novih generacija. 

- Nije bilo potrebe da se nešto posebno dogovaramo i organizujemo, i stoga mi je izuzetno zadovoljstvo da smo svi mi danas tu kao predstavnici IT kompanija u Srbiji - rekao je Jugoslav Prijić, direktor kompanije "Majkrosoft Srbija".

Do sada je u akcijama "Bitka za bebe" i "Bitka za porodilišta" najveći donator biznismen Milan Popović.

- Ja sam isto u jednom trenutku osetio da je došlo moje vreme da se uključim tu humanitarnu delatnost na način koji je za mene najprihvatljiviji, a to je da ulažem baš taj novac koji sam uspeo da zaradim u poslednjih 20 godina u biznisu - rekao je on.

Fond B92 sprovodi ovu akciju uz brojne poruke o društvenoj odgovornosti kompanija i pojedinaca, ali i ukazujući na urgentnost rešavanja pojedinih problema.

Stoga se direktor UO Fonda B92 Veran Matić prisutnima obratio, citirajući Dejvida Čartera, koji je u "Tajmsu" napisao: "Ima na Balkanu jedna zemlja koja se graniči sama sa sobom, gde žive najlepše žene, a natalitet opada, gde nezaposleni najviše rade, gde na najplodnijoj zemlji žive ljudi koji najviše gladuju."

Uz pomoć donacija lidera iz IT sveta omogućen je jedan deo sredstava za nabavku aparata koji osluškuje puls novonastalog života i sprečava opasnosti koje mogu ugroziti bebino zdravlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tra

    19. mart 2013 | 13:00

    Sta je ovde BRAVO?! Pa oni nas doveli do bede, a sada kao i u njihovim filmovima od TERORISTA do HUMANITARCA pretvorise se oni i resavaju stvar. Mozes misliti 65 000. Da, za nas obicne pijune to je cifra a za nijh samo SRAMOTA! Tuzno, ruzno, uzasno! Bebama je uvek potrebna pomoc, ne samo da bi se zamazale oci obicnog coveka! I molim Vas da stavite veci naslov i cifru da se vidi iz aviona! :\

  • Gotovo

    20. mart 2013 | 19:09

    Sam siguran da je i sam skup kostao 5K minimum.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA