Đukanović: Isti čovek iza ubistava Đinđića i Duška Jovanovića

- To je onaj čovek koji, uzgred, ponekad zna i da zapali ambasadu velike države u Beogradu, a ima jednu gadnu naviku da, kada zaključi da neko ko mu verno služi dok je živ, mu može više poslužiti kao mrtav, onda ga i učini mrtvim - rekao je premijer Crne Gore Milo Đukanović

  • 7

Premijer Crne Gore Milo Đukanović rekao je u Podgorici da je isti čovek "iza ubistva" premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. i ubistva suvlasnika i urednika podgoričkog lista "Dan", Duška Jovanovića, prenosi agencija Beta.

Đukanović je govoreći o sto dana svoje vlade, komentarisao pitanje predsedničkog kandidata Miodraga Lekića o tome ko je ubio Jovanovića.

Kako je poručio Đukanović, "iza tog ubistva" stoji "poslodavac i Duška Jovanovića, i Miodraga Lekića" - onaj ko je bio protiv nezavisnosti Crne Gore.

- To je onaj čovek koji, uzgred, ponekad zna i da zapali ambasadu velike države u Beogradu, a ima jednu gadnu naviku da, kada zaključi da neko ko mu verno služi dok je živ, mu može više poslužiti kao mrtav, onda ga i učini mrtvim - rekao je Đukanović.

Prema njegovim rečima, to je onaj ko "nosi politički kišobran za ubistvo Zorana Đinđića i onaj koji je svojom politikom onemogućio Srbiju da stane na evropski put".

Jovanovićeva sestra odgovorila Đukanoviću

Danijela Pavićević, sestra ubijenog glavnog i odgovornog urednika podgoričkog dnevnika "Dan" Duška Jovanovića, poručila je da njen brat nije imao drugog poslodavca osim Vlade Crne Gore u vreme dok je bio direktor Direkcije javnih prihoda i Finansijske policije Crne Gore.

Ona je pozvala premijera Mila Ðukanovića da, nakon deset godina, ukoliko, kako kaže, postoji makar i jedan argument za tvrdnje koje iznosi ili trunka istine, iznese činjenice oko ubistva njenog brata i upre prst tog navodnog poslodavca "'i tako ukloni sa sebe optužujući pogled one Crne Gore kojoj ne pripadaju osobe ogrezle u kriminalu i nevino prolivenoj krvi".

- Ukoliko ostanemo bez odgovora u ovom momentu, znam da ćemo ga dobiti onda kada u tužilačkoj organizaciji i pravosuđu budu radili profesionalci koji će istragu povesti u pravom smeru - rekla je Pavićević.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vukašin

    19. mart 2013 | 07:17

    Pa jebote oće neko već imenovati TOG.?

  • Sloba

    19. mart 2013 | 06:58

    Vidi se Milo, da gubiš tlo pod nogama. Jasno je ko dan svima ko je njih ubio,svakako to nije Koštunije!

  • ДАШОНИ

    19. mart 2013 | 08:00

    ОДГОВОР МИЛУ : ШТО' ТО ПРЂЕ ПЕТРОВИЋУ МИШО' , ПРЂЕ' МИШО И ЈОШ СЕ УТИШО', КАКО' ПРЂЕ НЕМОЖ' БИТИ ГРЂЕ'ОДЈЕКУЈУ' ПЛАНИНЕ И БРДА ОД ТВОЈЕГ УРНЕБЕСНОГ ПРДА

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA