IZRAELSKA VOJSKA: Zabranite Bar Rafaeli da promoviše Izrael!

Vojni portparol je poslao pismo Ministarstvu spoljnih poslova Izraela u kom podseća da je Rafaeli odlučila da ne završi obavezni vojni rok, udavši se 2007. godine za porodičnog prijatelja, od koga se ubrzo razvela

  • 0

Izraelska armija apelovala je da se supermodelu Bar Rafaeli zabrani da učestvuje u kampanji promivisanja jevrejske države, jer nije odslužila vojni rok. Vojni portparol je poslao pismo Ministarstvu spoljnih poslova Izraela u kom podseća da je Rafaeli odlučila da ne završi obavezni vojni rok, udavši se 2007. godine za porodičnog prijatelja, od koga se ubrzo razvela. U to vreme je govorila da želi da nastavi već uspešnu manekensku karijeru.

Ona je kasnije bila devojka glumca Leonarda Dikaprija i pozirala, između ostalog, za "Viktoriju sikrit" (Victoria secret) i magazin "Sport ilustrejtid" (Sport Illustrated). Rafaeli je u februaru izabrana da bude zvezda nove serije kampanja čiji je cilj da pokažu tehnološka dostignuća i inovacije Izraela.

Međutim, brigadni general Joav Mordehaj je u pismu zatražio da Ministarstvo spoljnih poslova razmotri "negativnu poruku koju šalje izraelsko društvo angažovanjem Bar Rafaeli, koja nije završila nacionalnu službu, kao izraelskog predstavnika u PR kampanji".

U pismu se ističe da izraelska armija proba različite metode da poboljša vrednost vojne službe i da se bori protiv izbegavanja vojnog roka kako bi se sačuvala moralna dimenzija po kojoj je IDF (Izraelska odbrambena armija) narodna armija.

U Izraelu je vojni rok za devojke obavezan i traje dve godine, izuzev ako su udate ili trudne. Muškarci služe tri godine od svoje osamnaeste.

Nakon što je vojska zaključila da Rafaeli služi kao loš primer za mlade Izraelce, ona je na svom Tviter nalogu na hebrejskom napisala: "Možete koristiti klip ministarstva spoljnog ili ga odbaciti, ali moj Instagram ima vise čitalaca nego 'Jediot ahronot' (najtiražniji izraelski list)".

"Tajms ov Izrael" istakao da se Rafaeli smatra jednom od najlepših žena na svetu i da je uveliko poznata kao Izraelka, ocenivši da nema razloga da se poteže njena prošlost kada se radi o kampanji javne diplomatije te vrste.

Pre nekoliko godine izraelska armija je navodno pokrenula kampanju protiv nje i pozvala na bojkot odeće koju promoviše. Tada je general major Avi Zamir rekao studentima u Tel Avivu: "Na kraju dana, ona je ta koja bi trebalo da se pogleda u ogledalo. Vojska je centralni deo našeg društva".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA