Kragujevac: Od buđavog bioskopa koncertna dvorana

Kragujevačke gradske vlasti odlučile su da renoviraju stari i napušteni bioskop "Pionir", čiji će prostor biti pretvoren u koncertnu dvoranu, a za taj posao biće izdvojeno preko 50 miliona dinara

  • 0

Kragujevačke gradske vlasti odlučile su da renoviraju stari i napušteni bioskop "Pionir", u šta će biti uloženo oko 50 miliona dinara. Radovi bi trebalo da počnu u junu i da budu završeni do kraja oktobra, a prostor će biti pretvoren u koncertnu dvoranu.

Krajem 2008. godine je, takođe, bio najavljivan početak radova na "kragujevačkom Kolarcu", investicija procenjena na milion evra, ali se odustalo.

Nebojša Vasiljević, član gradskog veća za investicije, u jučerašnjoj poseti ovom bioskopu najavio je rekonstrukciju tog zdanja kao posao kakav u Srbiji nije rađen poslednjih 30 godina.

- Muzička javnost nam je predočila da je koncertna dvorana prioritet za grad. Koncerti se sada održavaju u sali Prve kragujevačke gimnazije. Ovaj prostor će kompletno biti preuređen, bina proširena zbog orkestra, a sala će imati oko 400 mesta. Ovde će biti održavani isključivo koncerti, ali i manje pozorišne predstave. Sav novac obezbeđuje grad iz budžeta - rekao je Vasiljević.

Gradonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović u bioskopu je objasnio da je novac za radove planiran u budžetu za ovu godinu i kroz program nabavke.

- U 'Pioniru' je poslednji put bilo projekcija pre desetak godina, kada je pao deo plafona. Sala je danas memljivi prostor, bioskopske fotelje su se ubuđale, a voda doprla u instalacije. Bina je rizična za kretanje. Sala bioskopa 'Pionir' poznata je kao jedna od najakustičnijih na Balkanu i to će rekonstrukcijom biti očuvano - kaže on.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA