TIMOFEJEV: Novi Zakon zatvara "Studio B"!

Odredba nacrta novog Zakona, koja je najčešće pominjana, jeste ona koja definiše da država ne može biti osnivač medija. Tome se protive predstavnici lokalnih i regionalnih medija, a Aleksandar Timofejev navodi da bi to ubilo ovu kuću

  • 4

Četvrta i poslednja javna rasprava o novom nacrtu Zakona o javnom informisanju i medijima održana je u Beogradu. Predstavnici medija imali su priliku da čuju stavove radne grupe koja je izradila nacrt, ali i da iznesu svoje primedbe, pre nego što taj dokument bude upućen na usvajanje Ministarstvu kulture, Vladi i Skupštini Srbije.

Odredba nacrta novog Zakona, koja je najčešće pominjana, jeste ona koja definiše da država ne može biti osnivač medija. Tome se protive predstavnici lokalnih i regionalnih medija, a direktor, glavni i odgovorni urednik "Studija B" Aleksandar Timofejev smatra da bi to značilo kraj za ovu kuću.

- U najkraćem, to će ubiti "Studio B". Grad Beograd iz budžetskih sredstava izdvaja za tekuće poslovanje oko 215 miliona dinara ove godine. Dakle, nešto više od 17 miliona dinara mesečno. Ta sredstva pokrivaju između 45 i 55 odsto mesečnih rashoda "Studija B". Ostalo teško, ali zarađujemo na tržištu. Novac koji zarađujemo, samo su mrvice od marketinškog kolača koji odlazi nacionalnim emiterima - rekao je on, i dodao da koliko god da su u Beogradu gledaniji, od makar tri nacionalne stanice, ogroman novac oglašivači i sponzori daju isključivo emiterima koji se vide na teritoriji cele Srbije.

- Kada su se pre nekoliko dana tone mazuta izlile u Grockoj i krenule ka Dunavu, "Studio B" je u rekordnom roku krenuo da izveštava sa lica mesta, naše snimke je preuzeo i "RTS". Kada je gorela fabrika lekova "Galenika", "Studio B" je prekinuo program u prajm tajmu i čitavu noć izveštavao i smirivao građane da katastrofe neće biti. 'Ajde da postavimo pitanje da li bi neki od nacionalnih emitera prekinuli npr. visokorejtingovane serije, prenos tenisa ili fudbala ili gledane rijaliti programe zbog toga? Sumnjam - rekao je prvi čovek "Studija B".

On je ocenio da bez redovnog finansiranja, koje ova televizija dobija od grada Beograda, u ovom vremenu, prosto ne bi mogli da funkcionišu.

- Žao mi je, ali moram reći, u momentu kad ono prestane, to je kraj "Studija B" onakvog kakvog ga gledaoci i slušaoci poznaju godinama - zaključio je Timofejev.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KravaMuzara

    19. mart 2013 | 20:42

    Kaže čovek "...ne poznajem novinara koji živi od svoje plate..." Naviklo društvo da gusla o trošku države. E, neće da može.

  • Nislija

    19. mart 2013 | 21:59

    A kada se prosle nedelje narod pobunio u Nisu , novinari to nisu izvestili, samo o navodnom incidentu kog nije bilo sto je potvrdio PR SUP-a Nis. Narod i cinovnici ostatka Srbije su protiv zakona jer vodi tome sto prica Timofejev ! DAKLE OVAJ ZAKON NE GASI SAMO STUDIO B, VEC I Nisku Televiziju, Televiziju Kragujevac, Krusevac, Bor, Novi Pazar , RTV Vranje ! Ako je ovo privatizacija javnih medija , onda privatizovati i RTS i RTV, i oni su javna preduzeca !

  • Perun

    20. mart 2013 | 08:31

    lokalni mediji su potrebni, ali studio B, osim zaposlenima i ostacima DOS_a, ni je potreban nikome!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA