Devojčica umrla jer je lekar odbio da dođe na poziv!

Zbog smrti A. Đ. (10) iz Bele Palanke podneta je krivična prijava protiv nesavesnog lekara

  • 35

Devojčica A. Đ. (10) iz Bele Palanke umrla je juče ujutru oko tri sata jer je lekar Hitne pomoći odbio da dođe na poziv njenog oca Milovana Đorđevića, saznaje "Alo".

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv nesavesnog lekara. Nesrećni otac je juče u tri sata ujutru pozvao zaposlene u Hitnoj pomoći u Beloj Palanci i zatražio da dođe neko od doktora jer mu je dete doživelo fras.

- Kada sam pozvao Hitnu pomoć, medicinska sestra mi je rekla da doktor trenutno spava. Nazvao sam ga neki minut kasnije i on se javio na telefon. Počeo je da se raspravlja sa mnom. Molio sam ga da dođe sebi i ne gubi vreme na raspravu. Dete je već teško disalo. Na kraju mi je rekao da se javim policiji, što sam i uradio. Ne znam zbog čega nije hteo da dođe. Otišao sam u policiju, a patrola mi je dete prevezla do dežurnog lekara - priča devojčicin otac Milan.

Nesrećnu devojčicu pregledao je dežurni lekar M. P. (61) koji je mogao samo da konstatuje smrt. Ista patrola je vratila mrtvu devojčicu u kuću, a na osnovu svedočenja njenog oca i konsultaciuja sa dežurnim istražnim sudijom podneta je krivična prijva protiv nesavesnog lekara Hitne pomoći u Beloj Palanci.

Telo nesrećne devojčice primljeno je juče ujutru u Zdravstveni centar u Pirotu radi obdukcije, koja će pokazati tačan uzrok smrti.

- Do sada nije urađena obdukcija. Nisam mogao svoju ćerku sam da odvezem do lekara jer imam još dvoje male dece. Jadno moje dete je do sada preživelo tri frasa, ali ovaj nije mogla. Ne znam šta više da vam kažem. Ćerka mi je umrla u kući, a nije napunila ni deset godina - jedva izgovara Milan.

Nesrećni otac ne zna kada će sahraniti svoje dete jer čeka završetak obdukcije.

(Telegarf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    20. mart 2013 | 10:18

    Ja bih tog lekara našao pa makar mi bilo zadnje u životu. Bojan Janković

  • влада

    20. mart 2013 | 10:16

    Ma te stoke doktorske treba sve da se pohapse.

  • Srdjan

    20. mart 2013 | 10:24

    Ma gospodinu se nije dalo ustati iz kreveta,smece doktorsko. Treba da robija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA