PULA: Pokušala da spreči krađu, za hrabrost dobila otkaz!

Uprkos herojskom činu devojke da spreči kradljivca koji ju je povredio i "poslao" na bolovanje, poslodavac joj je umesto nagrade dodelio ugovor na dve nedelje, a zatim i otkaz

  • 0

Devojka Sanja iz Pule je povređena dok je pokušavala da spreči krađu u prodavnici u kojoj radi, a  za svoju hrabrost nagrađena je otkazom.

Naime, 18. januara u popodnevnim satima, u prodavnicu u kojoj je radila ušla je grupa mladića. Nakon razgledanja, trojica su izašla, a jedan je otišao u kabinu da isproba dva para pantalona. S obzirom na to da je iz kabine izašao samo s jednim pantalonama, prodavačica je odmah uočila da nešto nije u redu i to je signalizirala Sanji koja je stajala na blagajni.

Ona je osumnjičenom za krađu, koji je krenuo prema izlazu, preprečila put i zamolila ga da stane. Pritom ga je upitala za drugi par pantalona, a kako mladić nije hteo da ih vrati, povukla mu je nogavicu trenerke i ispod nje videla pantalone koje je on nameravao da ukrade.

- On me je odgurnuo u vrata i pobegao iz radnje, nakon čega sam pala na pod. S obzirom na to da mi se u prvom trenutku nije činilo da sam teže povređena, u Hitnu pomoć otišla sam pošto sam policiji dala izjavu o događaju. Tek kada sam došla kući, počelo je sve da me boli - ispričala je Sanja za hrvatski "Novi list".

Snimci su pokazali da joj je iskočio kičmeni pršljen, zbog čega je otišla na bolovanje i bila pod terapijom nakon koje joj nije bilo bolje. Za vreme bolovanja niko iz firme je nije pozvao da je pita kako se oseća, ali dobila je novi ugovor na određeno vreme i to na vrlo kratak rok - od dve nedelje, navodi "Novi list".

- Prvo sam imala ugovor na tri, a zatim na šest meseci, da bi mi u trenutku kada sam otišla na bolovanje bio dat ugovor na 15 dana - priča Sanja ogorčena postupkom poslodavca.

- Činjenica da je prestanak radnog odnosa istekao u skladu s ugovorom o radu na određeno vreme, ni bolovanje, odnosno privremena nesposobnost za rad ne  može uticati na prestanak radnog odnosa - rekao je sada već bivši Sanjin poslodavac.

(Telegraf.rs / Izvor: danas.net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA