INCIDENT: Američki metak zamalo pogodio iranskog predsednika

Agent tajne službe "naštimavao" je pušku postavljenu na vozilu u pratnji bivšeg američkog predsednika Džordža Buša, ali je ona greškom "opalila" baš kada je Ahmadinežad napuštao hotel

  • 5

U knjizi "Deep State: Inside the Government Secrecy Industry", nedavno je objavljeno da je tokom zasedanja UN, 2006. godine, američki tajni agent slučajno zapucao iz puške i da je metak zamalo pogodio iranskog predsednika Mahmuda Ahmadinežada.

Incident se držao u tajnosti iz straha da bi Iranci mogli da optuže Amerikance za pokušaj atentata.

Agent tajne službe "naštimavao" je pušku postavljenu na vozilu u pratnji bivšeg američkog predsednika Džordža Buša, ali je ona greškom "opalila" baš kada je Ahmadinežad napuštao hotel.

- Američki tajni agent zapucao je, očito slučajno, u trenutku kada se iranski predsednik priključivao povorci vozila, koja su išla u njegovoj pratnji i izlazio iz hotela "Interkontinental" - kazao je jedan zvaničnik, čija je izjava objavljena u knjizi Marka Ambindera i D. B. Gredija.

- Svi su stali. Iranci su gledali u nas i mi smo gledali u Irance. Agent je počeo da se izvinjava. Ahmadinežad je samo okrenuo glavu i ušao u automobil - dodao je zvaničnik.

Bušova administracija ubrzo je gurnula taj incident "pod tepih", kako se ne bi pretvorio u veliki međunarodni skandal.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1234

    21. mart 2013 | 23:57

    Haha, kao greškom izpalio

  • Vitomir KM

    22. mart 2013 | 00:23

    Ma da sigurno je greskom opalila. Lazu hteli su da ga ubiju.

  • Bosnjak

    22. mart 2013 | 01:06

    Kod "amera"je sve slucajno kao i unistavanje Iraka kao i bombardovanje Srbije cije poslediceci dan danas osecamo tako i ovo sa Iranskim predsednikom.Valjda ce i njima neko nesto napraviti "slucajno".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA