DIREKTOR ŠKOLE: Đaci da nose kacige na nastavi

Zoran Nikolić, direktor škole za osnovno i srednje obrazovanje dece sa posebnim potrebama "14. oktobar" u Nišu, predlaže da učenici nose kacige, kako bi se zaštitili od agresivnog ponašanja jednog deteta

  • 4

Direktor škole za osnovno i srednje obrazovanje dece sa posebnim potrebama "14. oktobar" u Nišu Zoran Nikolić predložio je da đaci, kako bi se zaštiti od nasilja jednog vršnjaka, na nastavi nose kacige!

Ovakav predlog, kako tvrde roditelji osnovaca, usledio je posle njihove žalbe da su im deca izložena svakodnevnoj torturi jednog agresivnog đaka trećeg razreda. Kako pišu "Večernje novosti", roditelji upozoravaju da učenik A. D. svakodnevno izazove neki incident, tuče vršnjake ili se na drugi način fizički iživljava nad njima.

Tim povodom, krajem januara održan je sastanak Tima za zaštitu dece od zlostavljanja, zapostavljanja i zanemarivanja. U prisustvu prosvetnog inspektora, predstavnika Školske uprave i Centra za socijalni rad, direktor škole "14. oktobar" Zoran Nikolić obelodanio je neverovatan podatak.

- Roditeljima sam sugerisao da nabave zaštitne kacige, ali nisu prihvatili - reči su direktora Nikolića, unete u zapisnik sa ovog sastanka.

Nikolić kaže da je predlagao kacige, ali ne za svu decu, već samo za mališana koji je agresivan, jer je sklon samopovređivanju.

- Slične mere se preduzimaju u Centru za autizam u Riminiju, gde sam boravio prošle godine. A moja izjava o kacigama u množini verovatno je tehnička greška u zapisniku sa sastanka -  kaže Nikolić.

(M. S. / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivana

    22. mart 2013 | 04:41

    Ako je dete bolesno treba da se leci u posebnim ustanovama a ne da povredjuje druge i sebe..gde je i tim roditeljima pamet,neka ga upisu u specijalnu skolu za mentalno obolele pa nek se leci tamo a ne da druga deca imaju traume zbog ovakvog deteta..strasno

  • Svetac

    22. mart 2013 | 07:57

    Pa mozda je u pravu neka deca ponesu kacugu i bezbolku i kad god taj majmun pridje ubiju svi boga u njemu da se vise ne seti da ih dira

  • sveta

    22. mart 2013 | 08:26

    Pa da si bar delimicno procitala tekst, videla bi da je to skola za decu sa posebnim potrebama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA