"Železara" će raditi za "Fijat"

"Fijat" i "Železara Smederevo" mogli bi da potpišu predugovor o isporuci limova za šasije automobila

  • 1

"Fijat" i "Železara Smederevo" mogli bi da potpišu predugovor o isporuci limova za šasije automobila, ne samo za pogone u Srbiji, već i u drugim zemljama, piše "Kurir".

To bi ubrzalo modernizaciju čeličane i obezbedilo sigurniju budućnost za oko 5.400 radnika.

Jedna peć "Železare" trebalo bi da počne da radi u aprilu, posle osam meseci na tihom hodu, a neizvesno je kako će se dalje nastaviti proizvodnja jer čeličana pravi velike gubitke, koje pokriva država.

Zato je Mlađan Dinkić, ministar finansija i privrede, predložio da se nabavi oprema za proizvodnju limova za automobile, jer ih sada "Železara" ne proizvodi.

- Ministarstvo finansija i privrede pregovara sa "Fijatom" o potpisivanju preliminarnog ugovora o isporuci limova. Tim predugovorom biće olakšano ulaganje u "Železaru" - saznaje"Kurir".

O tome će državni vrh razgovarati sa Alfredom Altavilom, direktorom za poslovni razvoj "Fijat-Krajslera", koji će uskoro posetiti Srbiju.

Takođe, predstavnici države pregovaće i sa Ruskom Federacijom o bescarinskom izvozu automobila, kako bi se našlo obostrano dobro rešenje.

- Ako se dogovore, biće otvoren put za dolazak novih proizviđača automobila. Ministarstvo je već u kontaktu s dve kompanije koje su veće od "Fijata" - saznaje "Kurir".

(Telegraf.rs/ Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA