AUSTRIJA: Srbi krali autobuse!

Banda je ukupno ukrala 11 autobusa u vrednosti od najmanje 2,5 miliona evra i preprodala ih na Balkanu, a poslednja krađa, koja im se pripisuje, dogodila se pre nedelju dana u trećem bečkom okrugu

  • 4

Austrijska policija uspela je da uhapsi četiri lica, koje mediji nazivaju "sprskom mafijom kradljivaca autobusa", koja su protekle dve godine na istoku Austrije ukrala više autobusa.

Banda je ukupno ukrala 11 autobusa u vrednosti od najmanje 2,5 miliona evra i preprodala ih na Balkanu.

Poslednja krađa, koja im se pripisuje, dogodila se pre nedelju dana u trećem bečkom okrugu. Ta krađa bila je kobna za bandu, jer je jedan poznanik vlasnika autobusa prepoznao vozilo na auto-putu u Donjoj Austriji.

Odmah nakon toga pokrenuta je potraga, koja je bila uspešna. Naime, za samo nekoliko sati mađarski policajci uspeli su da pronađu autobus marke "setra" na jednom parkingu, neposredno ispred rumunske granice.

Ono na šta policija nije računala bila je srećna okolnost da je, još za vreme pretrage otisaka, na parking stigao još jedan autobus. To vozilo je, takođe, bilo ukradeno i za njim je nemačka policija preduzela potragu.

Kradljivci su pokušali da zatru sve tragove porekla autobusa, ali nisu uspeli. Skinuli su sve oznake firme, delove karoserije iznova lakirali i montirali srpske tablice.

Čak su imali i falsifikovana dokumenta za autobus. Četiri putnika autobusa, starih između 26 i 52 godine, uhapšeno je. Oni su, kako je saopšteno, predati austrijskim vlastima, a za ostalim članovima bande u toku je potraga.

Portparol policije Roman Haslinger potvrdio je da su mađarske kolege predale uhapšena lica i da im se pripisuje krađa 11 autobusa.

(M. R. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    22. mart 2013 | 12:06

    Samo nek nas puste u EU ima da im pokrademo i vazduh sve se krade Gde. Srbin prodje zato nas svi i mrze.

  • marrina

    22. mart 2013 | 12:29

    To nisu Srbi to su ili shiptari ili cigani sa srpskim pasosima..tako nam i treba kad kurti i murti dajemo drzavljanstvo...

  • VeilSide

    24. mart 2013 | 01:52

    Ako njihovih 11 autobusa, vrede 2.5 mil evra...Pitam se koliko li vrede svi nasi??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA