Rusi hoće "Telekom Srbiju"?

Vlasnik akcionarsko finansijske korporacije "Sistema" Vladimir Jevtušenkov izjavio je da se razmatra mogućnost učestvovanja na eventualnom tenderu za prodaju srpske telekomunikacione kompanije

  • 2

Akcionarsko finansijska korporacija (AFK) "Sistema" razmatra mogućnost učešća u privatizaciji kompanije "Telekom Srbija".

Vlasnik korporacije Vladimir Jevtušenkov je na pitanje da li će ta kompanija učestvovati na eventualnom tenderu za prodaju "Telekoma" odgovorio da razmatraju tu mogućnost i da će uskoro doneti odluku.

Na sajtu kompanije se navodi da je AFK "Sistema" osnovana 1993. godine i da danas ulazi u deset najjačih kompanija po ukupnoj zaradi i zauzima 315. mesto na spisku Fortune Global 500.

Navodi se da je u 2011. godini imala prihod od 33 milijarde dolara, posedovala aktivu u vrednosti od skoro 44 milijarde dolara i čistu zaradu od 218 miliona dolara.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiza

    22. mart 2013 | 14:06

    Ma da mi njima poklonlmo sve pa posle da nam naplacuju najskuplje u Evropi. Em su dobili NIS za DZ pa sad placamo najgori benzin u Evropi najskuplje pa sada ajde malo impulsima da nas udaraju po usima.

  • GoraN

    22. mart 2013 | 14:18

    Opet BRACA Rusi, koliko li ce ovo da boli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA