MRKONJIĆ: Država preuzima 170 miliona evra duga "Jat ervejza"

- Naravno, preuzećemo ceo dug... pa šta da radimo, da tražimo ko je kriv i da opet zabijamo glavu u pesak - izjavio je ministar saobraćaja, i dodao da je zadatak novog menadžmenta da posluje na pozitivnoj nuli do kraja godine

  • 8

Država će preuzeti ceo dug "Jat ervejza" koji je u februaru iznosio oko 170 miliona evra, izjavio je ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić, najavljući da će ta avio-kompanija dobiti i novi menadžment.

- Bitno je da je država preuzela obavezu da taj dug stavi na svoja leđa. Naravno ceo dug, pa šta da radimo, da tražimo ko je kriv i da opet zabijamo glavu u pesak - rekao je Mrkonjić odgovarajući na pitanje novinara u Vladi Srbije.

On je naglasio da to "moramo da uradimo ako hoćemo da rešimo pitanje 'Jata', kao i da se čini da smo na dobrom putu da sve što je planirano uspešno realizujemo".

Mrkonjić je podsetio da će "Jat" dobiti šest aviona na lizing, koji će koštati u proseku oko milion i po evra po avionu.

- Dobili su i novac za sklanjanje onih radnika koji hoće dobrovoljno da odu iz "Jata", skinut će im biti dug, imaće i novi menadžment. Šta hoće više? - rekao je ministar.

Mrkonjić je rekao da će novi menadžment "Jata" imati zadatak da kompanija do kraja godine posluje na "pozitivnoj nuli" i da je država spremna odmah da započne razgovore ako neko želi da bude strateški partner srpske avio-kompanije.

Mrkonjić je započeo u sredu pregovore sa predstavnicima francuskog proizvođača aviona "Erbas" o nabavci četiri aviona putem lizinga za srpskog avio-prevoznika.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Django

    22. mart 2013 | 13:56

    Cujes,..,,dobili su pare za sklanjanje viska radnika,,..kakav lazov,.ponudili su ljudima socijalni program koji niko ziv nece prihvatiti jer nista i ne daju.To i jeste cilj,da se niko ne prijavi i da onda proglase tehnoloski visak i otpuste ljude bez icega.Sramota,kao oni su nekom oprostili dug a sve pare iz JATa su odneli i pokrali,.i tako godinama u nazad,.

  • Ralexic

    22. mart 2013 | 14:38

    Znaci zna se ko ojadio Jat kad nema istrage.Ministri i Uo su ojadili a cela zemlja da plati.Sramota.Lopovi lopovi i samo.lopovi.

  • nenco

    22. mart 2013 | 13:25

    Treba Vas sve na terazijama po kratkom postupku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA