PRIJAVI BAHATOST: "Golf" bez oznake parkiran na mestu za invalide (FOTO)

Borimo se zajedno protiv iživljavanja u saobraćaju - fotografišite bahatost i pošaljite nam imejl na redakcija@telegraf.rs. Stanimo zajedno na put onima koji nas ugrožavaju

  • 6

U okviru naše akcije "Prijavi bahatost", redovni čitalac Telegrafa, kojem je stalo do toga da na svoj način stane na put ugrožavanju bezbednosti u saobraćaju, poslao nam je fotografiju nepropisno parkiranog "golfa".

Prema rečima čitaoca, "golf" bez obavezne nalepnice da vozilo služi za prevoz lica sa posebnim potrebama, uslikan je u popodnevnim časovima na mestu za invalide, na parkingu megamarketa "Tempo" na Adi.

Da ironija bude veća, fotografija je snimljena svega nekoliko sati nakon što smo objavili fotografiju "pasata" bez adekvatne oznake, parkiranog na istom mestu.

Izgleda da se bahatim vozačima posebno sviđa da se parkiraju na mesta rezervisana za invalide. Možda se ovakve situacije ne bi ponavljale tako često i u ovom obimu kada bi nesavesni vozači, koji sebe očigledno smatraju daleko pametnijim od drugih, bili adekvatno kažnjeni.

Ako se i vi svakodnevno mučite zbog bahatih vozača - fotografišite bahatost i pošaljite nam imejl na redakcija@telegraf.rs, sa tačnim vremenom i lokacijom na kojoj ste fotografiju napravili.

Naša akcija se ne završava. Naprotiv - ovo je sada i vaša akcija. Zato - PRIJAVI BAHATOST!

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mrx

    23. mart 2013 | 10:46

    Hm...konkretno kada su u pitanju vozila namenjena prevozu invalidnih lica onda imamo par problema. Ta mesta po pravilu treba da koriste vlasnici vozila oznacenih nalepnicom na vetrobranu, jer prevoze hendikepiranu osobu. Upravo zato su ta parking mesta pozicionirana u blizini ulaza i po pravilu su sira od ostalih,zbog lakseg pristupa vozilu licu u kolicima.Ali,obzirom na krizu svesti i morala u Srbiji,svedoci smo svakodnevnog parkiranja luksuznih limuzina i terenskih automobila na mestima za invalide.Dobar deo takvih vozila je stvarno i registrovan na invalidna lica,uz nadoknadu,ali nema nalepnicu jer vlasnik taj status koristi samo pri registraciji,koja je za ta lica jeftinija.Po pravilu takvi vlasnici su skloni izbegavanju obaveza na svim poljima...prijavljuju minimalac u firmi,izbegavaju porez,placaju umanjeno vrtic itd.Dakle,sta su oni nego LOPOVI!E pa,zapitajmo se ko im to sve omogucava,pa cete dobiti odgovor na pitanje i videti da ce ova akcija da traje kao reklama za CIPIRIPI!

  • Mare

    23. mart 2013 | 13:48

    Parking megamarketa nije javni parking i nije u nadleznosti parking servisa i predpostavljam da zato niko ne gleda sta se tamo desava. I zaista ima po 10-15 mesta za invalide od kojih je retko kada jedno popunjeno vozilom nekog invalida. Tako je i u trznim centrima. Cesto nema drugog mesta osim ovih za invalide pa ljudi tu stanu, a ako imaju bolji auto nas narod odmah to prokomentarise kao bahatost. Cesto sam vidjao i majke sa malom decom u jugu ili nekom malom automobilu koje stanu na ta mesta pa sklapaju kolica i mislim da bi i za njih trebalo obezbediti par mesta u tim prvim redovima kod ulaza u megamarkete i trzne centre posto mislim da i one treba da budu malo povlascene

  • rade

    23. mart 2013 | 11:11

    Koja je svrha ovoga ako ne stavljate da se vide tablice. Jel to zabranjeno?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA