Dečko je izbo 100 puta nožem i umalo joj odsekao glavu, dobila novo lice!

Plastični hirurzi iz organizacije "Fejs tu fejs" povratili su normalan izgled devojci koja nije smela da izađe na ulicu zbog ogromnih ožiljaka

  • 5

Ilijaneksi Morales iz Njujorka, kojoj je ljubomorni i posesivni partner zadao više od 100 uboda nožem po celom telu, unakazio lice i skoro odsekao ruke i glavu, ne mora više da strepi od pogleda u ogledalo i izlaska na ulicu zahvaljujući humanosti plastičnih hirurga iz organizacije "Fejs tu fejs" (Licem u lice).

"Fejs tu fejs" je humanitarna organizacije Američke akademije za facijalnu, plastičnu i rekonstrktivnu hirurgiju, u kojoj hirurzi besplatno doniraju svoj rad kako bi pomogli ženama žrtvama nasilja u porodici, koje njihove usluge ne bi bile u stanju da plate, a trajno su unakažene vatrenim oružjem, kiselinom, ožiljcima od noža i lomovima kostiju, nosa i vilice.

Uslov je da je žena prethodno prošla psihoterapiju i socijalnu terapiju i da već neko vreme nije više u vezi sa nasilnikom.

Čoveka koji će je unakaziti Moralesova je upoznala u svojoj 20. godini. Njemu je bilo 38 i ubrzo su započeli ozbiljnu vezu. On ju je ohrabrivao da napusti posao medicinske sestre i da se kod kuće brine o njihovoj, u to vreme četvorodgodišnjoj ćerki i svojoj bolesnoj majci. Pristala je, ali je porodična situacija postajala sve gora. Bolesno ljubomorni partner joj nije dozvoljavao da izlazi iz kuće, maltretirao ju je, i pretio da će je ubiti ukoliko ga ostavi.

Nakon tri godine, 2005. godine, Moralesova je odlučila da takvoj situaciji učini kraj, i saopštila mu je da ga zauvek napušta.

U julu iste godine, bivši partner ju je zamolio da se još jednom vide i porazgovaraju, a kad su ostali nasamo, iz čarape je bez upozorenja izvukao nož, kojim joj je zadao više od 100 uboda po celom licu i telu, pri čemu joj je gotovo odsekao ruke i glavu. Komšije su čule krike i pozvale su policiju. Nasilnik je uhapšen i u međuvremenu je osuđen na 15 godina robije.

Moralesova je, međutim, bila u tako lošem stanju da joj je u kolima hitne pomoći u jednom trenuku stalo srce. Nakon mesec dana provedenih u komi i sedam operacija, ipak se oporavila i nastavila svoj život, ali je na licu i vratu nosila grube ožiljke, zbog kojih joj je teško padalo da se pogleda u ogledalo i da izlazi među ljude.

(I. M. / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetac

    23. mart 2013 | 12:02

    Cuj osudjen na 15 godina njemu treba odseci obe ruke iznad lakta i jenu nogu do pola i takvog ga ostaviti jedno 20 god u cuzi da se navikne majmun

  • Milena

    23. mart 2013 | 14:41

    svaka čast na humanosti! jadna devojka, imala je sreću u nesreći da ostane živa nakon 100 uboda!

  • Danijel Grozdek

    23. mart 2013 | 14:56

    Treba ga kastrirat odma na licu mjesta !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA