CENTRALNOAFRIČKA REPUBLIKA: Pobunjenici zauzeli predsedničku palatu!

Pobunjeničke snage uspele su juče da uđu u glavni grad Centralnoafričke Republike, nekoliko dana pošto su zapretili da će ponovo uzeti oružje i pobuniti se protiv Vlade, saopštili su svedoci

  • 0

Pobunjeničke snage u Centralnoafričkoj Republici saopštile su danas da su zauzele predsedničku palatu u prestonici Banguiju nakon žestokih borbi.

- Zauzeli smo palatu predsednika. U njoj se nije nalazio predsednik Fransoa Bozize - rekao je jedan od komandanata pobunjenika, pukovnik Ðouma Narkojo, prenosi AFP.

On je dodao da pobunjenici, koji su se zarekli da će svrgnuti Bozizea, planiraju da krenu na nacionalnu radio-stanicu odakle njihov vođa Mišel Ðotodia želi da se obrati govorom.

Pobunjeničke snage uspele su juče da uđu u glavni grad Centralnoafričke Republike, nekoliko dana pošto su zapretili da će ponovo uzeti oružje i pobuniti se protiv Vlade, saopštili su svedoci.

Više stotina pobunjenika ušlo je u severni deo Banguija, prvi put od kada je u decembru počela njihova pobuna, preneo je AP.

Pobunjenici poznati po imenu Seleka, potpisali su sredinom januara mirovni sporazum s Vladom, koji je omogućio da mandat predsednika Fransoa Bozize traje do 2016. godine.

Sporazum je, međutim, ubrzo poništen, a Seleka je zapretila da će ponovo uzeti oružje i svrgnuti Bozizea s vlasti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA