NOVINARSKA UDRUŽENJA: Hitno rasvetliti napad na Jevrosimovića!

Ukoliko se pokaže da je napad povezan sa pisanjem Telegrafa, to je upozorenje da se vraćamo u vremena kada su mediji, njihovi vlasnici i novinari bili na meti ozbiljnih kriminalnih grupa, poručio je predsednik NUNS-a

  • 1

Novinarska udruženja pozvala su na hitno rasvetljavanje bombaškog napada na kuću vlasnika kompanije "Komtrejd" i portala Telegraf.rs Veselina Jevrosimovića.

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović osudio je  napad i apelovao na nadležne organe da rasvetle sve okolnosti u vezi s tim događajem.

- Posebno zabrinjava činjenica da neke okolnosti ukazuju na to da je slučaj povezan sa pisanjem portala Telegraf.rs, čiji je Jevrosimović vlasnik. Ukoliko je to tačno, onda je to zaista upozorenje da se vraćamo u vremena kada su mediji, njihovi vlasnici i novinari bili na meti ozbiljnih kriminalnih grupa. Veoma je važno da se što pre otkriju počinioci i rasvetle sve okolnosti ovog nemilog događaja. Takođe, nadamo se da bezbednost Veselina Jevrosimovića nije ugrožena, odnosno da će biti maksimalno zaštićen dok se ceo događaj ne rasvetli - rekao je Obradović.

Takođe, Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da se ispitaju sve okolnosti bombaškog napada koji se dogodio juče ujutru.

- UNS traži da policija utvrdi da li napad ima veze sa pisanjem medija čiji je Jevrosimović vlasnik i javno saopšti rezultate istrage.

Podsetimo, dve nepoznate osobe su u subotu rano ujutru bacile dve eksplozivne naprave na kuću Veselina Jevrosimovića, a jedna od njih pala je na terasu sobe u kojoj se nalazila njegova 12-godišnja ćerka!

Tim povodom oglasio se i premijer Srbije Ivica Dačić i rekao da će država učiniti sve što je u njenoj moći da obezbedi zaštitu svim medijima i novinarima u Srbiji.

- Niko u Srbiji ne sme da napada medije i njihove vlasnike - poručio je Dačić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nenad73

    25. mart 2013 | 08:56

    Policija i sudstvo ce odgovarajucom akcijom i hvatanjem odgovornih najbolje potvrditi svote reci! U suprotnom sve je to "prazna prica".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA