FERARA: "Fijat" je došao da ostane u Srbiji! (FOTO)

- U ovom času jedno je sasvim izvesno: mi nećemo menjati dobrog partnera kao što su vlasti Srbije. Došli smo na ovo tržište da na njemu veoma dugo ostanemo. Uspostavili smo vrlo dobre odnose s vlastima, ne samo u Vladi već i u lokalnoj samoupravi - rekao je Ferara u intervjuu "Politici"

  • 0

Generalni direktor "Fijat automobili Srbija" Antonio Ćezare Ferara poručio je da je ta kompanija veoma zadovoljna spredstavnicima vlasti Srbije, da neće menjati dobrog partnera i da su došli da veoma dugo ostanu.

- U ovom času jedno je sasvim izvesno: mi nećemo menjati dobrog partnera kao što su vlasti Srbije. Došli smo na ovo tržište da na njemu veoma dugo ostanemo. Uspostavili smo veoma dobre odnose s vlastima, ne samo u Vladi već i u lokalnoj samoupravi - rekao je Ferara u intervjuu "Politici".

On je dodao i da imaju veoma sposobne, predane i vredne radnike i da je uloženo mnogo novca u ceo projekat.

- Zbog čega bismo ga napuštali? Samo u opremu, koja je poslednja reč tehnike, uloženo je 850 miliona evra. Ta veoma fleksibilna oprema omogućava proizvodnju i drugih vrsta vozila - podvukao je Ferara.

On je precizirao da je do sada uloženo oko 1,2 milijarde evra, da Srbija ima svoj deo u osnivačkom kapitalu i delu sređivanja fabrike od 33 odsto, a da preostalih 67 odsto pripada grupi "Fijat automobili".

Ferara je naveo da su veoma zadovoljni startom prodaje "fijata 500 L", i to ne samo činjenicom da je od jula, od kada je krenula proizvodnja, do danas proizvedeno i izvezeno 43.000 automobila iz fabrike u Kragujevcu.

Diretkor "Fijat automobili Srbije" rekao je da se u Srbiji neće proizvoditi modeli jeftiniji od "500 L", navodeći da je taj tip veoma bogat automobil.

- Bogat opremom i tehničkim detaljima i od kvalitetnih materijala. On vredi taman toliko koliko očekujemo od kupca da plati. Otuda i ideja Vlade Srbije da domaćim kupcima pomogne u njihovoj nabavci - rekao je Ferara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA