NIŠ: Bacio bombu na auto profesorke matematike!

Darko M. (25) sumnjiči se da je 18. marta, oko devet časova, u Ulici vojvode Mišića bacio ručnu bombu "kašikaru“ na parkirano vozilo "reno“ prokupačke registracije, vlasništvo profesorke matematike J. P.

  • 0

Darko M. (25) iz Niša uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivična dela izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, saopštila je policija.

Darko se sumnjiči da je 18. marta, oko devet časova, u Ulici vojvode Mišića bacio ručnu bombu "kašikaru" na parkirano vozilo "reno" prokupačke registracije, vlasništvo J. P, profesorke matematike. Zasad nema zvaničnih informacija o motivu i pozadini ovog napada.

Srđan Grekulović, novoimenovani načelnik Policijske uprave, izrazio je zadovoljstvo što je za nepunih nedelju dana rešeno ovo krivično delo, koje je izazvalo veliko uznemirenje građana.

- Zadovoljan sam što smo rasvetlili ovo teško ugrožavanje bezbednosti na ulicama i što je vinovnik lišen slobode. Nadam se da ćemo i ostale slične slučajeve rasvetliti u narednom periodu kao što sam obećao, jer se na njima intenzivno radi. Osumnjičenom za ovo delo određen je pritvor, i u toku je rad na rasvetljavanju kompletne pozadine ovog događaja - kazao je Grekulović.

Međutim, prema nezvaničnim saznanjima, postoji sumnja da je vozilo J. P. bilo samo kolateralna šteta, te da je meta osumnjičenog bio neko sasvim drugi. Na ovakvu pretpostavku navode izjave očevidaca da se osumnjičeni krio iza obližnje trafo-stanice, kao da je očekivao nekoga da se pojavi. Na osnovu tragova pronađenih na licu mesta, prvenstveno kašike bombe, počinilac je identifikovan iako očevici nisu mogli da ga prepoznaju jer je bio maskiran kapuljačom i naočarima.

Zasad nema novih informacija oko paljevine vozila "BMW" vlasnika Vinka E, koje se istog dana dogodilo na drugom kraju grada u Elektronskoj ulici. Još tri slična incidenta desila su se tokom prethodna dva meseca, a najteži je bio podmetanje eksplozivne naprave pod vozilo Đorđa Stojanovića u Knjaževačkoj ulici, koji je tom prilikom poginuo. Nijedan od ovih dogadjaja još nije rasvetljen.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA